Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Iskrem på Fiskebrygga i Kristiansand
Iskrem på Fiskebrygga i Kristiansand.
Photo: Martin Granum©Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Softis, pinneis, kuleis, saftis, sorbetis, kjeks eller beger eller kanskje en milkshake? Hva foretrekker du? Her er din guide til isbarer i og rundt Kristiansand.

SVAL isbar midt i Markens

SVAL gelato og kaffe ligger i Markensgate og her får du servert hjemmelaget italiensk is. Ildsjelen bak heter Nora Prebensen. Nora forteller at de stadig endrer oppskrifter og smaker og har mellom 80-100 forskjellige istyper, men med en base på åtte smaker i disken. De mest populære er en vannbasert mango- og passionsfruktis og melkebaserte salt karamell. Andre smaker som rabarbara, rabarbara-appelsin, sorbet av tindve, kvede, cashewnøtter, agurk-sitron og en healty plassure en salig blanding av grønne frukter og grønnsaker. Her er det svalende is som smelter på tunga og isproduksjon av høy klasse.

SVAL gelato og kaffe
SVAL gelato og kaffe.
Photo: SVAL gelato og kaffe

Iskrem hos SVAL gelato og kaffe

Brygga isbar på Fiskebrygga

Isbaren på bryggekanten på Fiskebrygga hører du måkene skriker, latter og livlig prat fra restaurantene og ser småbåter som glir forbi. Hennig-Olsen isbaren har et stort utvalg med is. Her er det vanskelig å velge.

Iskrem på Fiskebrygga i Kristiansand
Iskrem på Fiskebrygga i Kristiansand.
Photo: Martin Granum©Visit Sørlandet

Iskrem på Fiskebrygga i Kristiansand

Snadderkiosken

Snadderkiosken i Kristiansand er som en institusjon i byen, her har familien Andersen servert byens befolkning pølser og snaddermat siden 1951. Den populære kiosken har egen isbar med alt du kan tenke deg fra Hennig-Olsen is. Isbaren ligger like ved Bystranda i Kristiansand, og en naturlig plass for nedkjøling etter en lang dag på stranda.

Isbar fra Hennig-Olsen Is ovenfra disk
Isbar fra Hennig-Olsen Is ovenfra disk.
Photo: Jens E. Haugen / Hennig-Olsen Is

Isbar fra Hennig-Olsen Is

Ferietid på Kristiansand feriesenter 

På Dvergsnestangen ligger Kristiansand Feriesenter, en fem-stjernes campingplass med brygger, svaberg og strand. I kiosken serveres det Hennig-Olsen is som gjestene kan nyte med skjærgården som bakgrunn.

Søgnes største is på Trysnes Brygge

Trysnes Brygge fikk nye drivere for et par år siden og stedet har blitt en fin samlingsplass for de lokale og turister. Gjennom sommeren arrangeres det konserter på brygga og årets happening er sjekteracet som arrangeres i juli, et eget båtrace for sjekter. Med Søgnes største is i hånda er det få steder isen smaker så godt som på bryggekanten på Trysnes Brygge.

Skjærgårdsidyll og Norges største is i Brekkestø

Brekkestø i seg selv er ei idyllisk perle som er vel verdt et besøk. Om sommeren syder det av liv her med folk som skal handle og båter som legger til, både turister og fastboende. Den populære iskiosken hos Brekkestø Landhandel som reklamerer med at de serverer Norges største is er så stor at den smelter før du har spist den opp. Kulene er digre og utsikten er upåklagelig, her tar du turen kun for å få deg en velfortjent is.

Icecream in Brekkestø
Brekkestø.
Photo: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Is i Brekkestø

Tømmerstø Brygge

Tømmerstø Brygge åpnet med et helt nytt bygg og butikk i 2020, og drives av samme eiere som Brekkestø Landhandel. Butikken er helt unik i Norsk sammenheng og er den første selvbetjente butikken i Norge. Isen spiser du midt i den flotteste skjærgården, mens båtene passerer i leia. Her sparer de heller ikke på noe, isen er diger!

Is på bryggekanten Flekkerøy kiosk og isbar

Innerst i Mæbøfjorden får du deg en virkelig overraskelse. Hos Flekkerøy kiosk og isbar får du servert kvalitetsis i fra Hennig-Olsen is, egenutviklede gourmet milkshakes og kaffe av ypperste klasse fra Sørlandets Kaffebrenneri. Her er det strand og båtplasser til gjestene og en plass du virkelig kan nyte sørlandssommeren.

Kafé Geitodden i gammelt fiskemottak Flekkerøy

Sommeren 2019 åpnet Kafé Geitodden i et tidligere fiskemottak på bryggekanten på Flekkerøy. I tillegg til kuleis tilbyr daglig leder Anette Kristoffersen baristakaffe, bakevarer, toastbrød og søtbakst fra Fabriken Hundsfos. Med egen strand, stor brygge med uteservering, og en koselig kafé blant holmer og skjær er du sikret en god opplevelse.

Island møter Italia på Vennesla

I den gamle papirfabrikken Hunsfos Fabriker i Vennesla har restauranten Fabriken Artisan Bakverk bakeri, pizzeria og isbar. Artisan har et rustikt interiør med stilige taklamper og møbler. Stedet drives av et par fra Island som legger all sin sjel i å servere god mat. Etter en himmelsk god pizza setter den hjemmelagde italienske isen prikken over i'en.

Lilli´s gelato café i Lillesand

Hver sommer drar tusenvis av nordmenn innom sommerbyen Lillesand, her ligger restaurantene på bryggekanten med hvite Sørlandshus som kulisser. Lilli´s gelato café finner du i et koselig Sørlandshus på hjørnet av Storgata. Her møter Lillesand Italia og bak disken frister egenprodusert fersk italiensk gelato laget på økologisk melk fra Rørosmeieriet.

Is i den gamle meierigården i Lillesand

Skrått over Lilli's ligger den gamle meierigården, i dag er det Mix Lillesand som ligger på hjørnet. Her får du iskrem i alle varianter, småis, store softis eller kuleis med alt du kan drømme om av strøssel. Utenfor har de til og med satt opp en “selfis-vegg” hvor du kan ta bilde av deg selv med isen. Hva er vel den lille byen uten en is i hånda?

Ta en tur innom en isbar, det er bare samvittigheten som stopper deg, eller kanskje ikke - det er jo ferie?

Hennig-Olsen is, Sørlandets egen iskremfabrikk, har siden 1924 produsert deilig Sørlandsis.

I og rundt Kristiansand selges det is fra hvert et lite hjørne og her er guiden til de beste isbarene som selger Sørlandsis eller egenproduserte iser med smaker du bare kan drømme om.

Iskrem på Brekkestø
Iskrem på Brekkestø.
Photo: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Iskrem på Brekkestø

Mer om mat og drikke i Kristiansand

Sommerferie på Sørlandet