Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Telemarksvegen

  • Kristiansand - Morgedal, Kristiansand
  •  /  km From You
Overview

Telemarksvegen er en opplevelsesrute fra Kristiansand til Morgedal langs riksvei 41.

Telemarksvegen – Rv 41 slynger seg vakkert gjennom Sørlandet til indre Telemark, fra Kristiansand gjennom Birkenes, Froland, Åmli, Nissedal og Kviteseid. Telemarksvegen byr 180 km av det ekte Norge. Naturen er mangfoldig og flott med sine salte svaberg, grønne heier, fiskerike vann, vakre fosser og steile fjellvegger. Som en smakebit av Sørlandet og Telemark på vei til fjordene, på vei fra Oslo til Kristiansand eller som en del av en rundtur.

I sør starter Telemarksvegen i Kristiansand, og i nord starter den ved Brunkeberg på E34 nær Morgedal; skisportens vogge.

En spennende rundtur for dere med barn vil være å knytte Telemarksvegen til kystveien, så dere får med dere både Dyreparken og Bø Sommarland.

En perfekt som variasjon til kulturminner og tradisjonelle friluftsaktiviteter. Friluftsaktivitetene spenner over hele bredden fra rolige fisketurer i gode fiskevann til fysiske utfordringer med klatring i fjellveggen og terrengsykling, toppturer til fots eller padling i vann og vassdrag. Sykler og kanoer kan leies og turkart med merkede løyper for fotturister kan kjøpes underveis.

En tur med veteranbåten på Nisservann eller med båt gjennom Telemarkskanalen og 18 sluser er gode opplevelser av det rolige slaget.

Mange, gode og varierte overnattingsmuligheter i Kristiansand by, med kultur og shoppingtilbud som i en storby. Overnatting i Kardemomme by er en spesiell opplevelse, særlig for barna. Videre langs Telemarksvegen er det hytter å leie, og to førsteklasses hoteller i Telemark. Et hotell nær veien og et noe lenger fra. En avstikker for overnatting på gård eller nyte og kjøpe med seg lokal tradisjonsmat gir en god avveksling fra det urbane jaget.

Morgedal, skisportens vogge er nevnt. Der kan du få den moderne skihistorien sommerstid eller du kan praktisere vinterstid. Spesielt gode muligheter med utgangspunkt i hotellene i Gautefall og Vrådal.

Egen brosjyre, samt informasjonstavler underveis.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages