Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Sykkeltur i og rundt Kvadraturen

  •  /  km From You
Overview

Kristiansand sentrum ligger tett på naturperlene, og bysentrum byr på mange severdigheter.

I sentrum har vi Sørlandets Kunstmuseum, Christianssands Kunstforening og Galleri Bi-Z for kunstelskerne. For de med forkjærlighet for historie, anbefales en tur innom Posebyen, Kristiansand Domkirke og Christiansholm festning.

Ved strandpromenaden ligger Bystranda, Kristiansand Gjestehavn og Otterdalsparken. Fiskebrygga, med mange gode restauranter, er idyllisk plassert mellom Kvadraturen og Odderøya.

Fra lakseelva Otra kan man sykle gjennom Baneheia og over til nydelige Ravnedalen park. Her anbefales et besøk på Café Generalen og en liten klatretur opp trappene ved kafeen til toppen av fjellet, for utsikt over skog og sjø. Herfra ser man også Odderøya som er et gammelt militært område med forsvarsanlegg og kanoner. Øya  brukes nå flittig av turgåere og syklister.

På Odderøya er det fint å ta en piknik i Bendiksbukta eller ved Vaktmannsboligen hvor det er åpen kafé hver søndag. Kristiansands nye Kilden teater og konserthus ligger på Odderøya

Lengde: 10,3 km, Odderøya ikke inkludert.
Overflate: Asfalt i byen. Grusveier og skogstier i Baneheia. Asfalt på første del av Odderøya, ellers grusveier og skogstier.
Terreng: Byen er flat, men det er kupert terreng i Baneheia og på Odderøya.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages