Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder LILLESAND

Saltviga på Justøy

  •  /  km From You
Overview

Saltviga er et offentlig friluftsområde på yttersida av Justøya med sandstrand, svaberg og kystlandskap.

En fin rusletur fra Brekkestø, noen kilometer fra den gamle uthavna på Justøya, ligger Saltviga. Et offentlig friluftsområde på yttersiden av øya, og et eldorado for turglade, fiskere og buldrere.

I Saltviga finner du alt du trenger for å ta med familien på tur. Her er sandstrand, svaberg og et spennende kystlandskap med gode muligheter for aktivitet, både til vanns og til lands. Fra parkeringsplass er det asfaltert adkomst til badestranda, slik at stedet egner seg godt både for bevegelseshemmede og barnevogner. Den lune vika har dessuten bålplass/grill og god plass til å samles rundt et måltid i det fri. På gresslettene er det plass til telt for dem som måtte ønske å overnatte.

I tillegg til flotte badeplasser for hele familien, kan kystlandskapet lokke med svært gode muligheter for fiske. Her har du horisonten, og Skagerrak, rett ut – og svaberg som skapt for å fiske fra. En av norges mest meritterte fiskere, lillesanderen Asgeir Alvestad, bruker stedet mye, blant annet for sjøørretfiske. I appen hans, Fiskher, finner du forslag til en rekke gode fiskeplasser i området.

Saltviga er også kjent i klatremiljøet, for å være et buldreområde utenom det vanlige. Her ligger rutene tett i tett, i en rekke vanskelighetsgrader og i et område spesielt godt egnet for å slå leir sammen med klatrevenner. Sjekk 27crags.com for lokasjon til, og mer informasjon om, buldreveggene.

Justøya har broforbindelse til fastlandet, og ligger fem kilometer vest for Lillesand sentrum. Øya er snaue åtte kvadratkilometer og bebodd hele året, men mangedobler innbyggertallet om sommeren. Saltviga er bare et av mange populære turområder på øya både blant fastboende og tilreisende.

I 2022 ble Saltviga gjort kjent gjennom NRK-programmet Mesternes mester, som lokasjon for øvelsen Jerngrep. 


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • fredag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages