Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder EVJE OG HORNNES

Mineralparken på Evje

 • Mineralvegen 1, Evje og Hornnes
 • +47 37931310
 •  /  km From You
Overview
Details

Mineralparken er den steingale aktivitetsparken for hele familien. Inne i fjellet kan du oppleve en spektakulær steinsamling med de vakreste steiner fra hele verden. Ute finnes en rekke kreative og morsomme aktiviteter.

Over 1200 steiner og mineraler

Utgangspunktet for Mineralparken er den spektakulær steinsamlingen, som du finner i utstillingshallen inne i fjellet under besøkssenteret. Mineralparken har bygd opp et unikt utstillingslokale under bakken hvor mineralene er tilbakeført til fjellet igjen. Her har ca. 1200 steiner og mineraler fra hele verden fått sin plass. Mineralenes fargeprakt og særegne form gir publikum en øyeopplevelse de sent vil glemme. I Mineralparkens gavebutikk Steinbutikken finnes et stort utvalg av smykkestein og skulpturer. 

Lek og aktiviteter

Utendørs er det lagt til rette for lek og aktiviteter for hele familien. Parken er oversiktlig og familievennlig, og her kan barna boltre seg på det 60 mål store parkområdet. Dinosaurjakt i utstillingen, Eventyrbekken hvor barna kan vaske fram ulike mineraler og fossiler, familierebus, geodeknekking (se hvilke skjønnheter som skjuler seg i en tilsynelatende vanlig stein), gulldykking, steinfigurforming og smykkeverksted er noen av de mange aktivitetene som tilbys. I høysesong kan man også spille lasertag og boblefotball - inkludert i billetten. 

Møt en dinosaur

Mineralparken har to mekaniske dinosaurer som du kan møte i løpet av et besøk i parken.  

Badestrand og vannaktiviteter

I Paradisbukta er det tilhørende sandstand og brygge hvor man også kan leie båt, kano og vannsykler. Her er det også ulike badeleker og en kjempediger vannsklie.

Mat og drikke

I besøkssenteret er det utsalg av mat og drikke, både småretter, is, middagsretter og snacks. Midt i parken finner du Rock Cafe, der du kan få både snacks, pizza, is og kaffe og kose deg på steinbord ute i det fri.

Du kan også ha med medbrakt mat som kan nytes på egne bord ved elva. Her er det også grillmuligheter. 

Åpningstider

Mineralparken er åpen fra mai til og med oktober, eneklte dager kun for grupper. Se nettside for oppdaterte åpningestider.

Tilreisende kan overnatte i hytter, leiligheter, yurter og på en moderne bobilcamp.

Like ved siden av Mineralparken ligger Klatreskogen, en stor klatrepark med løyper både for barn og voksne. Her finner du blant annet flere ziplines over vannet og et 12 meter høyt fritt fall tårn. 


 • Last Updated:
 • Source: Visit Kristiansand

Overnatting

Hotellfasiliteter
 • Familievennlig

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
 • Strand
 • Guidede turer

Planlegg reisen

Tjenester
 • Familievennlig

Aktiviteter

Fornøyelsesparker
 • Familievennlig
 • fredag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages