Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Holland Norway Lines Kristiansand

  • +31 85 40 15 252
  •  /  km From You
Overview

I april 2022 åpner en ny skipsrute mellom Nederland og Norge. En cruise-ferje med plass til 1500 passasjerer og 350 biler skal tre ganger i uken trafikkere strekningen mellom Eemshaven og Kristiansand.

I april 2022 åpner en ny skipsrute mellom Norge og Nederland. En cruise-ferje med plass til 1500 passasjerer og 350 biler skal tre ganger i uken trafikkere strekningen mellom Kristiansand og Eemshaven.

"Vi bringer Europa nærmere Kristiansand og Sør-Norge. Etter en behagelig sjøreise og en god natts søvn, er du plutselig bare noen timers tog- eller biltur unna en rekke spennende europeiske destinasjoner", sier Bart Cunnen, administrerende direktør i Holland Norway Lines.

Rederiet som har både norske og nederlandske eiere, har i halvannet år arbeidet med planene som nå offentliggjøres. Holland Norway Lines har inngått en langsiktig avtale med Tallink Grupp om leie av cruise-ferjen Romantika. Det moderniserte skipet har 700 lugarer og vil frakte inntil 1500 passasjerer og 350 biler på hver overfart.

Skipet kan ta 2500 passasjerer, men vi begrenser antallet til 1500 for å sikre en behagelig og romslig overfart for alle, sier Cunnen.

Ombord kan passasjerene velge mellom fem restauranter og fem barer, i tillegg til å handle i tax-free-butikken, få behandling i spa, gå i badstue eller se et show i den store teatersalen. Romantika har også en konferanseavdeling med plass til flere hundre mennesker.

Romantika vil bli blant de fremste cruise-ferjene som trafikkerer norske farvann. Vi gleder oss til å vise fram skipet i Kristiansand, sier Cunnen.
Seilingene vil ta 18 timer, med avgang fra Kristiansand hver onsdag, fredag og søndag kl. 15.00 og ankomst i Eemshaven kl. 09.00 neste dag. Fra Eemshaven seiler skipet hver tirsdag, torsdag og lørdag klokken 1500, med ankomst i Kristiansand kl. 09.00 neste dag.

Havnen i Kristiansand er godt tilrettelagt for å ta imot en ny ferje på en ny linje. I Eemshaven har lokale og regionale myndigheter, sammen med Holland Norway Lines, gått inn med millionbeløp for å bygge nødvendig infrastruktur for nysatsingen. Det er ventet at Holland Norway Lines vil skape 50 nye jobber i første fase og 100 nye jobber på sikt.

Selskapet får kontor i Kristiansand havn. Første seiling fra Kristiansand til Eemshaven er i april 2022, ved inngangen til påskeferien.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • søndag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages