Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Aust-Agder BIRKENES

Heimdalsknuten

  • Heimdal, Birkenes
  • +47 37281500
  •  /  km From You
Overview

Heimdalsknuten er sær preget med sitt store, flate platå helt på toppen av fjellet.

Dette er et av de flotteste utsiktspunkt i Birkenes kommune. Fra toppen ser man i sør kyststrekningen fra Kristiansand, Lillesand og østover mot Arendal. Nordover kan man skue mot Åmli, Tovdal og Årdalsnuten i Setesdal og i vest mot Åseralsheiene.

Løypebeskrivelse - fra parkeringsplassen på Heimdal er det merket løype til toppen. Løypa går langs grusvei mot Lunden i ca. 1 km. Deretter tar den av til venstre inn mot Knutetjønn og opp på toppen. Ned igjen går løypa tilbake til Knutetjønn. Derfra til Trolldalsveien (grusvei) og tilbake til Heimdal.

Turen er ca 5 km og tar en god time.

Andre løyper i området - hvis man ønsker en lengre tur, anbefales det å ta turen inn til Trottohytta (Lillesand og omegn turistforeningshytte). Her går merket sti fra Trolldalsveien ved Heggelitjønn. Turen er på ca. 6 km tur/retur. Det er også en fin tur til Tjøntveit via Trolldalsvannet. Vinterstid er her et nydelig skiterreng.

Lokalhistorie - ved gården Heimdal ligger det et gammelt  skolehus som eies av Olav Heimdal. Skolehuset er intakt med pulter og møbler slik det ble brukt og er å regne som et lite museum. Har dere lyst til å besøke det eller vite mer, kontakt Olav Heimdal.

Hvordan komme dit - Heimdal ligger nord for Birkeland – kjør riksveien mot/fra Evje. 16 km fra Birkeland står skilt inn til Lunden. Fra hovedveien kjører man ca 3 km til Heimdal (parkeringsplass).

Fakta:
Lengde - 5 km
Tid - 1-2 t
Parkering - Ved Heimdal.
Terreng - Første del av stien går langs veien mot Lunden.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • onsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages