Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Aust-Agder BIRKENES

Haugevann rundt

  • Nordåsveien 52, Birkenes
  • +47 37281500
  •  /  km From You
Overview

Haugevann er bare et av turområdene øst for Birkeland.

Stinettet øst for Birkeland byr på mange vakre naturopplevelser. Her er flere vann, både små og store og på våren er det en fornøyelse å gå her og høre på fuglekvitter og nyte duftene av skog og mark. Haugevann er det vannet som ligger nærmest byggefeltet i Nordåsen, mot øst.

Løypebeskrivelse -
løypa starter innerst ved Nordåsveien 52. Det kan anbefales å ta til høyre og gå sørover først. Stien går litt oppe i lia fra vannet, den krysser bekken sør for vannet og følger skogsbilveien nordover mot Haugelia. Stien går så videre nordover i lett skogsterreng og svinger til venstre og kommer ned igjen ved Nordåsveien 52. Det kan være litt bløtt enkelte steder hvis det har regnet mye. Det er mange avstikkermuligheter langs løypa hvis man ønsker å gå alternative løyper.

Lokalhistorie - ved Haugevann finnes det rester etter en gammel skytebane som ble brukt fram til ca 1980. Det er også rester etter en gammel mur/stem sør for vannet. Stien går over denne muren. Spesielt tidligere ble Haugevann mye brukt vinterstid hvis det var god is. Da koste barn og familier seg på isen.

Hvordan komme dit -
fra Birkeland sentrum (tomta) kjører man Nordåsveien helt til nr. 52. Her  er det turskilt og parkeringsplass og utgangspunkt for flere fine turløyper.

Fakta:
Lengden - 4 km.
Tid - 1 t
Parkering - Nordåsveien 52
Terreng - Lett skogsterreng. Noe av stien går på skogsbilvei mot Haugelia.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • onsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages