Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Gimle Gård

  • Gimleveien 23, Kristiansand
  • +47 38102680
  •  /  km From You
Overview

På Gimle gård har tiden stått stille. Her kan du oppleve Kristiansands historie gjennom fortellinger om de fem generasjonene som har levd sine liv i den staselige herregården.

Gimle gård i Kristiansand ble bygget i en tid da det var mote for byens velstående å ha et landsted langt fra byens lukter og lyder. Her kunne de fine damer nyte te og kaker i salongene og sommerdagene ble brukt til spaserturer i landskapsparken anlagt rundt huset. Lystgårdene ble også innredet med flotte møbler og serviser, alt som trengtes for å holde selskap for familien og deres velstående venner.

Bli med på en spennende omvisning gjennom ballsal og salonger, nesten som en reise i tid fra huset ble bygget ved slutten av 1700-tallet til siste eier døde i 1982.

Om Gimle Gård
En av Kristiansands rikeste menn, Bernt Holm, fikk bygget Gimle ved slutten av 1700-tallet. Holm innredet sitt sommerhus med malerier og antikviteter, samt flotte møbler fra utlandet. Senere ble huset omgjort til helårsbolig og det var Bernt Holms etterkommer Othilie Arenfeldt Omdal som testamenterte huset til Kristiansand kommune. Hennes drøm var at huset skulle bli et museum, og etter hennes død har ingenting blitt endret i huset. Rommene står slik de gjorde i 1982 med spor etter de fem generasjonene som levde sine liv i huset.

I dag er Gimle gård en del av Vest-Agder-museet og er en unik herskapsbolig, som forteller om politiske, kulturelle og sosiale strømninger og begivenheter i løpet av de siste 200 årene.

Gimle Gård park
Rundt hovedhuset på Gimle ligger fremdeles den engelske landskapsparken og en flott historisk rosehage. Naturmuseum og botanisk hage, Universitetet i Agder ligger i det som tidligere var driftsbygningene til Gimle gård. Et besøk på Gimle kan absolutt kombineres med piknik i parken eller en tur på naturhistorisk museum.

Gimle Gård ligger rett utenfor Kristiansand sentrum. Det er mulig å gå fra Kristiansand sentrum, det er også flere avganger i timen med bussmetroen. Stoppestedet er Oddemarka.

Gimle Gård er åpen utvalgte dager i sommersesongen (fra midten av juni til midten av august) med omvisninger. Se nettsidene for åpningstider.

Vi viser gjerne rundt grupper etter avtale utenom sesong. Ta kontakt for mer info.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages