Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Vest-Agder KRISTIANSAND

Fiske i Kristiansandsområdet

  • Vestre Strandgt. 24, Kristiansand
  • +47 38027397
  •  /  km From You
Overview
Details

Fiske i elver, innsjøer og havfiske - Sørlandskysten byr på gode sports-fiskemuligheter hele året.

Sørlandskysten byr på gode sports-fiskemuligheter hele året. For å fiske i sjøen behøver ingen kjøpe fiskekort, men alle som vil fiske i elver må betale en statlig avgift, fiskeavgiften.

Fiskeavgiften (over 16 år) betales på Postkontoret eller på www.fiskeravgift.miljodirektoratet.no. Fiskekort må kjøpes for å få fiskerett til bestemte elver. Fiskeredskap skal være desinfisert før fiske tillates i Norge. Mandalselva, Otraelva og Tovdalselva har desinfiseringsordning, mer info om elvene finnes på www.lakseelvene.no.

I Kristiansand er det etablert en ordning med felles fiskekort for stangfiske. Fiskekortet gjelder for ca. 35 vann hele året. Kortet koster ca. 200 kr pr. år. For barn under 16 år er fiske i innlandsvann gratis i perioden 01.01.-20.08. Fiskekort fås kjøpt hos Grønberg Sport i Vestre Strandgate 24 (www.gronbergsport.no).

Sjøfiske
Antallet fiskeplasser i skjærgården er nesten ubegrenset. Som i alle andre havområder avhenger fiskelykken dels av sesonger, dels av vær og vind. Sørlandskysten er kjent for mye sol og varmt i været, men det viser seg ofte at i de varme periodene med blikkstille er det mindre fisk å få enn i gråvær ? og hvorfor ikke nyte denne fritidsbeskjeftigelsen også i de periodene det er litt surt på stranda? Alle som fisker laks og sjøørret på elv må ha betalt fiskeavgift på postkontoret eller på www.fiskeravgift.miljodirektoratet.no.

Fiskesesonger
​​​​​​Torsk: Februar/juni og august/desember er de beste månedene, men også hele året.
Makrell: St.Hans - september.
Lyr og sei: Mai/september (seien gjerne hele året).
Sjøørret: Kan fiskes fra land og fra båt hele året.

Utstyr: 
Fangstlykken er heller ikke avhengig av det flotteste og dyreste utstyret. Stangfiske fra land er alltid populært, og butikkene i Kristiansand har godt utvalg av fiskestenger og sneller i alle prisklasser. Fra båt er hengende fiskesnøre en gammel og velprøvd Sørlands-tradisjon.

Bunnsnøret er en relativt grov line med tungt blysøkke og et par enkle kroker som agnes. 

Harpe brukes når båten driver for strøm og vind eller under dorging. Fiskesnøret er oftest påmontert noen markliknende kroker, noen sølvliknende sluker og et blysøkke.

Rigle er en type harpe hvor markkroker og sluker er byttet ut med enkle kroker. 

Fiskeredskapen og nøyaktig informasjon om bruken fåes i spesialforretningene. Båtutleie med eller uten motor finnes for allmenn utleie ved enkelte overnattingssteder. Sydkysten av Norge er for det meste beskyttet mot Skagerrak av utallige øyer, holmer og skjær. Denne skjærgården er et yndet sjø- og fiskeområde for sportsfiskere både fra land og fra båt. 


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Jakt og fiske
  • Havfiskeri
Fisking
  • Fiskekort påkrevd
  • Ferskvannsfiske
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages