Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Vest-Agder KRISTIANSAND

Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter

  • Bredalsholmen, Kristiansand
  • +47 38601050
  •  /  km From You
Overview

Et nasjonalt fartøyvernsenter for verneverdige fartøy bygget i stål - både et levende mekanisk verksted og en kulturinstitusjon.

Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter (BDF) er en stiftelse opprettet av Kristiansand kommune; Vest-Agder fylkeskommune og Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet den 28.februar 1990. Bredalsholmen ble i 1996 etablert som nasjonalt fartøyvernsenter for verneverdige fartøy bygget i stål. Ved senteret holdes levende flere gamle håndverksteknikker knyttet til stålskipsskipsbygging. Aktiv bruk av den gamle tørrdokka fra 1876 med tilstøtende verkstedsbygninger, kaianlegg, kraner og andre tekniske innretninger, bidrar til vern av anlegget som teknisk og industrielt kulturminne.

Bli med på en opplevelse utover det vanlige, under og over, inni og utenpå de gamle skipene og hør spennende fortellinger om arbeidet som foregår. Ved senteret holdes levende flere gamle håndverksteknikker knyttet til stålskipsskipsbygging. Aktiv bruk av den gamle tørrdokka fra 1876 med tilstøtende verkstedsbygninger, kaianlegg, kraner og andre tekniske innretninger, bidrar til vern av anlegget som teknisk og industrielt kulturminne.

Åpent for omvisning for små og store grupper hele året. Ta kontakt for avtale.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • tirsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages