Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Boen Gård De Historiske Hotel

 • Dønnestadveien 341, Kristiansand
 • +47 47833000
 •  /  km From You
Overview
Details

Boen Gård er en del av De Historiske Hotel & Spisesteder og har restaurert og bygget om fire historiske bygg på gården til overnattingsgjester.

Bygningene på Boen Gård har kommet og gått gjennom historien. Dagens bygningsmasse består av 11 bygg. Gårdens eldste bygg er lysthuset i parken, antagelig oppført i siste halvdel av 1600-tallet. Den herskapsbygningen som reiste seg mellom 1808 og 1813 er et flott eksempel på det vi i dag kaller sørlandsklassisisme. Arkitekt: Christian Wilhelm von Fangen. Bygningen ble fredet i 1923.

De Historiske Hotel & Spisesteder
Boen Gård ble i 2020 den del av De Historiske Hotel & Spisesteder. De Historiske er et kvalitetsmerke der hoteller og spisesteder blandt andre kriterier tilfredsstiller 798 kriteriene for «Historisk Kvalitet» med fokus på grunnpilarene "historisk" og "vertskapsrollen".

Boen Gård i Kristiansand vil fra 2020 tilby totalt 18 rom, 36 sengeplasser, for tilreisende gjester. I tillegg vil de kunne tilby unike møteromsfasiliteter.

Utmerkelse fra Kulturminnefondet 
Ombyggingen ble gjort på en måte som ivaretar byggenes historie. Etter restaureringsjobben fikk derfor Boen Gård fått Kulturminnefondets nasjonale plakett for godt bevaringsarbeid sommeren 2020.

De nyrestaurerte byggene på Boen Gård:

Treskelåven: Bygget får en spennede arkitektur, og ligger like ved bredden av Tovdalselva. Her kommer seks rom med egne bad. I tillegg bygges et stort oppholdsrom og kjøkken.

Kornmagasinet: I denne gamle rustikke bygningen bygges åtte rom med egne bad. Det blir også stort oppholdsrom og kjøkken.

Ishuset: Dette unike bygget omskapes til å bli arena for møter, kurs og konferanse. Utearealene ved byggene vil bli oppgradert med beplantning, belysning og utemøbler.

Smaken av Boen Gård Restaurant
Boen Gårds kjøkken er kortreist og sesongbasert. Grønnsaker, epler, bær, urter og honning høstes i egen hage. Av eplene produserer de sin egen elplemost og musserende eplecider. Fra elva henter de villlaks, fra markene henter de lam. Ytterlige leveranser får de fra små dedikerte leverandører i nabolaget.

Kjøkkensjefen lar seg inspirere og begeistre av flotte råvarer. I tett samarbeid med hovmester og Sommelier Dagfinn Galdal skapes det matretter og menyer som til fulle smaker av råvarenes opprinnelse og egenart.

Vinene som ledsager et måltid på Boen Gård er møysommelig utvalgt. Ambisjonen er å tilby måltider med perfekt balanse mellom mat og vin.

Forsøk laksefiske i historiske omgivelser
Laksefisket på Boen er beskrevet fra tidlig på 1500-tallet, og var kongens eiendom. På statens vegne overdro kongen bruksretten av laksefisket og gården på åremål til noen av sine mest prominente embetsmenn mot å få fisk tilbake. Familien Hegermann eide Boen gjennom flere generasjoner. Britiske lorder leide fisket av familien på tidlig 1900-tall og det ble da tatt eventyrlige fangster.


 • Last Updated:
 • Source: Visit Kristiansand

Generelt

Årstid
 • Hele året
 • Høst
 • Vår
 • Sommer
 • Vinter

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
 • Jakt og fiske
 • Laksefiske
Fisking
 • Laksefiske

Facts

Season
All Year
Green Travel
The Boen Gård De Historiske Hotel has obtained certification for their environmental efforts by:
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
 • tirsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages