Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Vest-Agder LYNGDAL

Barnevandringsstien

  • Barnevandrersentert, Lyngdal
  •  /  km From You
Overview

Bruk en dag eller en uke til å vandre i "Yohan's" fotspor. Vandringen gir autentisk historie, vakker natur, frisk luft og ikke minst fysisk fostring for store og små.

Så sent som for bare litt over 100 år siden var mange fattige familier i indre Vest-Agder tvunget til å sende barna sine ut på vandring, for at de kunne ta seg arbeid på gårder enger øst. Barna, som kunne være helt ned i syv års alderen, jobbet stort sett med fjøsstell, slåttonn eller gjeting. Arbeidet var hardt og barna kom ofte ikke hjem igjen før langt ut på høsten. Det var en dramatisk, men også en optimistisk historie.

Sett av tid i sommer - til ettertanke. Bruk en dag eller en uke til å vandre i "Yohan" barnevandrerens fotspor. Du møter en hittil ukjent del av vår kulturarv. Vandringen gir autentisk historie, vakker natur, frisk luft og ikke minst fysisk fostring for store og små.

Historie- og sogelag i Agder har sammen definert en strekning hvor det er stor sannsynlighet for at mange av barna gikk da de vandret fra vest mot aust. Det er denne definerte strekningen son går under navnet "Barnevandrerstien". Store deler av strekningen er ferdig ryddet og merket.

Filmen "Yohan barnevandrer" ble sett av over 120.000 nordmenn. Handlingen er stort sett spilt inn på Sørlandet og foregår i indre deler av Agder samt Arendal, Kristiansand og New York. Filmen bygger på sanne historier fortalt i 1991 til Grete Salomonsen og Odd Hynnekleiv av to barnevandrere i USA. De var da 99 og 100 år.

Total lengde på stien er 13,6 mil. Den er delt inn i 7 etapper som passer for dagsturer. Stien går på tvers av heiene mellom hav og høgfjell på Sørlandet. Høyeste punkt ligger på Kvinesheia, ca. 500 m.o.h . Stien er merket frem til Kristiansand kommunegrense samt i Birkenes og Grimstad kommune.

Dag 1 : Kvinesdal - Snartemo, ca. 11 km
Dag 2 : Snartemo - Konsmo, ca. 18 km
Dag 3 : Konsmo - Laudal, ca. 12 km
Dag 4 : Laudal - Nodeland, ca 31 k
Dag 5 : Nodeland - Kristiansand, ca 11 km
Dag 6 : Kristiansand - Birkeland, ca. 34 km
Dag 7 : Birkeland – Landvik, ca 20 km

Barnevandrersenter på Konsmo er åpent i sommerferien.

Opplev på nært hold den dramatiske historien om barnevandrerne!

Konsmo ligger ca. en times bilkjøring eller togtur unna Kristiansand. Togtider finner du her. Barnevandrersenteret ligger i krysset til riksvei 460 og fylkesvei 461, rett ved rådhuset.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • fredag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages