Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Vest-Agder KRISTIANSAND

Arteriet kunstgalleri

  • Lumberveien 51K, Kristiansand
  • +47 98769815
  •  /  km From You
Overview

Arteriet er et kunstnerdrevet galleri på Lumber i Kristiansand. Galleriet viser en blanding av lokale og internasjonale kunstnere, både etablert som nyutdannet. Arteriet har som mål å være et alternativ til andre kunstinstitusjoner i Agder.

Galleriet Arteriet er lokalisert på Lumber, et industriområde fem kilometer utenfor Kristiansand sentrum og består av to visningsrom med fire meters takhøyde, rett i vannkanten og med utsikt til skjærgården.

Fra 2013-2017 var Arteriet drevet som et privat, men ikke-kommersielt galleri, av Marianne Laukvik. I 2017 ble Arteriet transformert til et kunstnerdrevet visningssted ved navn 51K Arteriet. Ny daglig leder ble den venezuelanske kunstneren Naysa Andrade.

I overgangen fra privat til kunstnerdrevet visningssted har 51K Arteriet jobbet målrettet mot unge, kommende kunstnere fra Agder-regionen. Samtidig har det vært et visningssted for lokale, etablerte kunstnere, både for produksjon og visning av kunst. I den senere tid har 51K Arteriet gradvis søkt mot en mer nasjonal og internasjonal profil for produksjon og visning av samtidskunst som dokumenteres i det vedlagte programmet for høsten 2019 og for hele år 2020.

Virksomheten er organisert som forening med et styre i dag bestående av Naysa Andrade, Marianne Laukvik, arkitekt Kristin Søndersrød Ose, arkitekt Agata Sander og grafisk designer Ingunn Trosby.

Kurator for programmering og den daglige driften styres av Naysa Andrade.

Se nettsiden for åpningstider.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • mandag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages