Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Arkivet Freds- og menneskerettighetssenter

  • Vesterv. 4, Kristiansand
  • +47 38107400
  •  /  km From You
Overview

I Kristiansand ligger det eneste autentiske Gestapohovedkvarter fra 2. verdenskrig.

Arkivet Freds- og menneskerettighetssenter holder til i den tidligere statsarkivbygningen som i årene 1942-45 var Gestapos hovedkvarter på Sørlandet.

På grunn av koronasituasjonen og smittevernhensyn må besøkende booke tid i forkant. Dette gjelder både for besøk av utstilling på egenhånd og omvisning. Booking via arkivet.no.

Stiftelsen Arkivet - Freds- og menneskerettighetssenter - i Kristiansand har siden 2001 drevet ulike aktiviteter med utgangspunkt i byggets historie. Over 40 000 skoleelever har besøkt utstillingen i Gestapokjelleren og fått undervisning om hva vi kan lære av historien for å fremme verdier som demokrati, menneskerettigheter og menneskeverd i dag.

Brennpunkt Arkivet: En permanent utstilling som gjenspeiler forskningskunnskap rundt Gestapos rolle på Agder og presenterer nye aspekter om norsk fangehistorie. Les mer om Den permanente utstillingen.

Stiftelsen Arkivet er samlokalisert med flere sentrale humanitære organisasjoner som FN-sambandet Sør, Røde Kors, C.I.S.V. og Amnesty International. Disse deltar i den samlede virksomheten.

For mer informasjon og åpningsider, se egen nettside.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • tirsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages