Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Vandringstaven - En aften med romanifolkets musikk i Kilden

  • Sjølystveien 2, Kristiansand S
  • +47 90581111
  • 12. februar 2021
  •  /  18:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Kilden Kultur presenterer: «Vandringstaven-en aften med romanifolkets musikk" - En konsert med Veronica Lillesveen Akselsen, Elias Akselsen og Jim Roger Pettersen.

Visesanger Elias Akselsen (73) og hans datter Veronica Akselsen Lillesveen (35) er begge representanter av Romanifolkets musikalske kulturarv. De begge har stått bak kritikerroste albumer som har sanket toppskår i landets presse. Elias er hedret med flere priser og er uerstattelig kilde til et utdøende uttrykk som kun levd liv kan frembringe. Han er født og vokst opp på landeveien og har kjent på kroppen hva det betyr å tilhøre en utstøtt og misforstått folkegruppe.

Romanifolket har i senere tid oppnådd den respekten de fortjener. Senest i 2015 gikk staten ut med en offentlig unnskyldning for de overgrepene denne folkegruppen har blitt utsatt for. Veronica har arvet sin fars kraftfulle sangstemme og unike utrykk, og er derfor en av de som vil føre den musikalske arven videre.

Jim Roger Pettersen er barnebarn av Tater-Mila og oppvokst med romanifolkets tradisjonelle musikk fra barnsben av. Med hjerte for musikkarven har han fremført denne sangskatten i mange sammenhenger lokalt på sørlandet.

På 2 av sangene vil det være bidrag med elever fra Knuden og Vennesla Kulturskole
Prosjektleder: Jim Roger Pettersen
Musikalsk leder: Svein-Helge Vikse
Prosjektet støttes av Kulturrådet.

  • Last Updated: 05.01.2021
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

fr. 12. februar 2021 18:00 18:45

See All
Vandringstaven - En aften med romanifolkets musikk i Kilden
Your Recently Viewed Pages