Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Ungdomssymfonikerne med Johannes Gustavsson

Overview

Klassisk konsert med ungdomssymfonikere ledet av Johannes Gustavson

Velkommen til klassisk konsert med ungdomssymfonikere
 

Dirigent: Johannes Gustavsson

Solist: Ingeborg Gillebo

Program:  

Victoria Borisova-Ollas: Open Ground (2006)
Gustav Mahler: Rückert Lieder (1901-02)
Ørjan Matre: Syklus (WP)
Claude Debussy: La Mer (1905)

Ungdomssymfonikerne er Norges nasjonale ungdomsorkester og består av landets 100 mest talentfulle og dyktige musikkstudenter. Orkesteret blir regnet som et av de beste av sitt slag og har som visjon å være anerkjent som et av Europas ledende ungdomsorkestre. Ungdomssymfonikerne spiller med topp internasjonale dirigenter og solister, og gjester jevnlig kjente klassiske festivaler i Europa. Helt siden oppstarten i 1973 har Ungdomssymfonikerne arrangert sommerkurs i Elverum og de er en av grunnpilarene i Festspillene i Elverum. Orkesteret er i tillegg til sitt høye musikalske nivå, også kjent for sitt gode sosiale miljø og sin lærerike atmosfære. Orkesteret gjør 4 produksjoner årlig, fordelt på 7-10 konserter, og spiller for et stort publikum.   

Ungdomssymfonikerne ble grunnlagt i 1973 av de engasjerte musikerstørrelsene Leif Jørgensen (tidl. konsertmester i Oslofilharmonien), Harry Kvebæk (tidl. solotrompetist i Oslofilharmonien), og Karsten Andersen (tidl. sjefsdirigent i Bergen Filharmoniske orkester). Orkesterets målsetning har fra starten av vært å gi unge musikere på vei mot en profesjonell karriere erfaring i å spille i et fullt utbygget symfoniorkester og å fremføre sentralt orkesterrepertoar. Ungdomssymfonikerne skal være den ledende rekrutteringsinstansen for landets profesjonelle orkestre og omlag halvparten av norske profesjonelle orkestermusikere i dag har deltatt på kurset. Kursdeltakerne deltar år etter år og flere av dagens musikere i orkesteret er faktisk andregenerasjons deltakere.

Ungdomssymfonikerne har turnert verden over og spilt sammen med verdens mest anerkjente soloartister og dirigenter. De senere år har orkesteret gjestet konsertserien Sommerklassisk i Tivoli i København en rekke ganger. Under festivalen Young Euro Classic i Berlin, har Ungdomssymfonikernes konserter to år på rad (2015 og 2016) blitt beskrevet som noen av høydepunktene av internasjonal presse.  

De siste årene har Ungdomssymfonikerne spilt med dirigenter og solister som Juanjo Mena, Vasily Petrenko, Christian Vásquez, Andrew Manze, Leif Ove Andsnes, Truls Mørk, Solveig Kringlebotn, Håkan Hardenberger, Barbara Hendricks, Henning Kraggerud, Håvard Gimse, Arve Tellefsen, Elisabeth Nordberg-Schulz og Ole Edvard Antonsen.  

  • Last Updated: 16.07.2021
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

ti. 3. august 2021 19:30 21:30

See All
Ungdomssymfonikerne med Johannes Gustavsson
Your Recently Viewed Pages