Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Kristiansand KRISTIANSAND

Ugress live konsert på Teateret

  • Kongens gate 2,, Kristiansand S
  • +47 38795808
  • 25. november 2020
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Ugress har i 20 år levert filmatisk elektronika til utallige scener og skjermer i hele Europa. Med en storslagen, dystopisk og dansbar sound har prosjektet vunnet oppmerksomhet for et liveshow som er like mye konsertopplevelse som musikkvideo, film og dataspill.

Ugress (Gisle Martens Meyer) har bak seg flere gull-selgende album, flere nominasjoner til Spellemannsprisen, Gullruten og Amanda, var årets Urørt, er jevnlig playlistet av Spotify, har skapt soundtracket til flere store TV-serier og dataspill, samt skapt bestillingsverk og produksjoner for de fleste norske institusjoner som Festspillene i Bergen, Kork, Nasjonalballetten, Carte Blanche, Stavanger Konserthall, Oslo Miljøhovedstad 2019 m. fl.

Prosjektet har de siste årene turnert Europa og Norge med mediaverket «There Is No Here, Here», støttet av en trilogi «Dark Future» album utgivelser. I en post-apokalyptisk skog av skjermer og projeksjoner fremstår en fiktiv, uvirkelig virkelighet – som likevel er umiddelbart gjenkjennelig for oss alle, i vår skjermbaserte hverdag med evig splittet oppmerksomhet.

Med melodisk, dansbar og atmosfærisk musikk i grenselandet mellom film og elektronika, beveger musikerne seg inn i filmer, i YouTube-klipp, dating-apps, løper gjennom videospill og sosiale medier, suser musikalsk gjennom en uendelig serie med hyper-reelle, medierte virkeligheter. Det hele i en ramme av et pulserende nattklubblandskap, rastløst søkende etter mening i en drømmende eskapisme og hverdagsnær mediajungel.

Ugress skapes og fremføres av Gisle Martens Meyer på vokal, keys, media og visuals. Han har ofte med seg Nasra Ali Omar på slagverk og perkusjon og Thomas T. Dahl på gitar. Trioen har jobbet sammen i flere år i mange ulike formater – elektronikaopptredener på dunkle klubber, støybaserte bestillingsverk på samtidskunstscener, melankoslek russiske stumfilmer i støvete kinoer og statstøttet morgendisko i sosialdemokratiske gymsaler kl 08:30.

Konserten er produsert av Uncanny Planet og BEK Bergen Senter for Elektronisk Kunst. Produksjonen er støttet av Norsk Kulturråd, Music Export Norway, Fond for Lyd og Bilde.

  • Last Updated: 10.09.2020
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

on. 25. november 2020 19:00 21:00

See All
Ugress live konsert på Teateret
Your Recently Viewed Pages