Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Temaomvisning: Likestilling og kunsten i SKMU

  • Skippergata 24 B, Kristiansand S
  • +47 38074900
  • 9. mars 2022
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Velkommen til kveldsomvisning hvor temaet er likestilling og kunsten

Utstillingen På gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo gir oss mange innfallsvinkler til å snakke om forskjellige temaer innen likestilling. Gjennom et innblikk i temarommet for malere fra Sørlandet på midten av 1800-tallet kan vi ta opp kunsten og kvinnerollen. Hvorfor er det sånn at vi finner på å kalle noe kvinnekunst, men ikke mannekunst?

Vi gjør også et lite dykk inn i beat-miljøet, og ser på deres kamp mot segregering, kapitalisme og krig. Hvilken rolle kan slike bevegelser for sosial rettferdighet spille, og hvilke linjer kan vi trekke fra dette til i dag? Hvordan kan man sub-kultur bli populærkultur? Vi ser på kunstnere som Tori Wrånes og Marte Gunnufsen og stiller spørsmålene: på hvilken måte kan kunsten belyse volden og forfølgelsen av skeive og transpersoner? Og hva skjer når man utfordrer kjønnsroller og forflytter seg rundt på spekteret av kjønnsidentitet?
Videre ser vi på kunstnere som har kjempet hardt for å få kunsthåndverket likestilt med billedkunsten, og hvem er egentlig kunsten for? Er det bare noe for fiffen?

Dette er en omvisning både for deg som er interessert i kunst, og liker nye perspektiv og måter å oppleve den på – og også for deg som kanskje ikke er så vant til å gå på museum eller særlig bevandret i kunstverdenen, men som synes tematikk knyttet til likestilling er interessant.

Billettene gir adgang til alle museets utstillinger ut kvelden! Museet og Hopeful Kunstkafe holder åpent frem til kl.21.00.

Velkommen

  • Last Updated: 13.12.2021
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

on. 9. mars 2022 19:00 19:45

See All
Temaomvisning: Likestilling og kunsten i SKMU
Your Recently Viewed Pages