Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

T-Bear & The Dukes (SE)

Overview

"De gjør dem ikke sånn lenger" Når du har vært rundt på denne jorden en stund, kommer den tanken til deg en gang i blant. Det kan treffe deg når du ser en fin gammel bil, et musikkinstrument, en ekte "old school" personlighet bli intervjuet på TV... og hvis du liker blues, kommer denne tanken definitivt oftere ettersom årene går. Heltene våre går bort, og mange av de unge musikerne som prøver å plukke opp denne arven vil høres ut som lærde i lang tid før de kanskje kommer ut som en fullverdig bluesmusiker.

Men her er en fyr som skremmer deg så snart du hører lyden av gitaren hans, stemmen hans og måten han håndterer tradisjonen på. Rått og direkte, vel ikke "for rått", men bare høres ut som seg selv. En rett frem tilnærming, med den spesielle "bitten" som vi forbinder med noen av de store bluesmennene. Hvor finner han det? Kanskje i de dype skogene i Värmland, en tynt befolket region i Sverige, nær den norske grensen. Men mest i hans dype langsiktige kjærlighetshistorie med blues, med helter som Albert Collins, Albert og Freddie King, Luther Allison og andre store representanter for moderne elektrisk blues med en vri av funk. Og en ting han har til felles med disse musikerne er at han aldri kommer til å spille et sett med bare shuffles, men fortsetter å variere tempo og beats. Ikke bare er han et naturlig talent på gitar, men hans uttrykksfulle og direkte stemme og hans kreative låtskriving bidrar til lyden hans, rå og moden på samme tid.

Bandet T-Bear and the Dukes ble startet av Torbjörn Solberg i hjembyen Arvika, Sverige, i 2004, og de har gitt ut 7 CD-er. De ga ut sin CD "Time Is a Healer" 2017 og en ny "Blue" mars i år.

Bandmedlemmene er: Torbjörn Solberg T-bear git/vokal, Henrik Berg trommer, Fredrik Kaudern bas, Emil Wachenfeldt pi/org

NB. Våre medlemmer har 10% rabatt på mat og drikke, ikke sprit, på Teateret hele året, også utenom våre konserter. Må vise medlemskortet på Gnist til betjening. Dørene åpner kl 20, med konsertstart en time senere! Billetter på klubbens hjemmesider https://cbrc.no

• Kjøp på døra betales kun via kort og Vipps Dørene åpner kl 20, konsertstart kl 21.

  • Last Updated: 17.02.2023
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

lø. 25. mars 2023 21:00 23:45

See All
T-Bear & The Dukes (SE)
Your Recently Viewed Pages