Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

St. Hans på Fullriggeren Sørlandet

Overview

Hva er vel mer perfekt enn å feire sommerens ankomst med reker og godt drikke mellom holmer og skjær i Sørlandets vakre skjærgård.

Fullriggeren Sørlandet disker opp med skalldyr og godt drikke og legger alt til rette for en Sankthans-feiring du sent vil glemme. Det er sommer på Sørlandet og det blir feststemning i den lyseblå sommerkvelden med flammende bål og konsert på Tangen.

Oppmøte: Kai 6, Kristiansand 23. juni kl 17:30
‍Ankomst: Kai 6, Kristiansand 23. juni ca. kl 22:00
Inkludert: Skalldyrbord, et glass musserende og konsert.

Ved ankomst kl 17:30 serverer vi et glass musserende. Kapteinen ønsker velkommen og forteller litt om skuta. Etter en kort sikkerhetsinformasjon setter vi ut og mange småbåter vil følge oss på en rundtur på fjorden. Underveis byr vi på store reker med vårt eget brød og annet deilig tilbehør. Drikke bestilles i baren. "Sørlandet" ankrer opp ved Tangen slik at du kan oppleve konserten på nært hold. Etterpå tennes sankthansbålet. Etter hvert setter vi kursen tilbake til Kai 6. Ilandstigning ca. kl 22:00.

Les mer og bestill plass på: fullriggeren.no.

Smittevern og korona
Skoleskipet Sørlandet har etter avtale med kommuneoverlegen i Kristiansand etablert rammene for arrangementer ombord under Covid-19 pandemien.

Om Fullriggeren Sørlandet
Fullriggeren Sørlandet er verdens eldste operative fullrigger. Skipet ble bygget i 1927 og har sommeren 2021 Kristiansand som havn.

Som det første norske skoleskipet krysset «Sørlandet» Atlanterhavet i 1933 og gikk til Chicago hvor hun var det norske innslaget på utstillingen «A Century in Progress». Sommeren 2015 etablerte stiftelsen «Fullriggeren Sørlandet» en videregående skole med navn A+ World Academy. Skolen er studiespesialiserende på videregående nivå og elevene undervises i Advanced Placement fag. Elevene er med Sørlandet på tokt over hele verden.

SS «Sørlandet» er byggenummer 1 fra Høivolds Mek. Verksted i Kristiansand. Sørlandet er det første norskbygde seilskipet i stål bygd som skoleskip. Skipet er 210 fot langt (64,2 m), en tremastet fullrigger (opprinnelig uten motor). Skipet ble sjøsatt 10. mai 1927.

  • Last Updated: 19.04.2021
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

on. 23. juni 2021

See All
St. Hans på Fullriggeren Sørlandet
Your Recently Viewed Pages