Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

SKMU // Temaomvisning – Likestilling og Kunsten

  • Skippergata 24 B, Kristiansand S
  • +47 38074900
  • 9. desember 2021
  •  /  12:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Tema-omvisning på Sørlandets Kunstmuseum: Likestilling og kunsten.

Dette er en omvisning med fokus på likestilling, likevekt – ekvilibrium.
Omvisningen er en del av vårt tilbud rettet spesifikt mot seniorer, men billetter kan kjøpes av alle som ønsker å delta.

Utstillingen På gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo gir oss mange innfallsvinkler til å snakke om forskjellige temaer innen likestilling. Gjennom et innblikk i temarommet for malere fra Sørlandet på midten av 1800-tallet kan vi ta opp kunsten og kvinnerollen. Hvorfor er det sånn at vi finner på å kalle noe kvinnekunst, men ikke mannekunst?
Vi gjør også et lite dykk inn i beat-miljøet, og ser på deres kamp mot segregering, kapitalisme og krig. Hvilken rolle kan slike bevegelser for sosial rettferdighet spille, og hvilke linjer kan vi trekke fra dette til i dag? Hvordan kan man sub-kultur bli populærkultur? Vi ser på kunstnere som Tori Wrånes og Marte Gunnufsen og stiller spørsmålene: på hvilken måte kan kunsten belyse volden og forfølgelsen av skeive og transpersoner? Og hva skjer når man utfordrer kjønnsroller og forflytter seg rundt på spekteret av kjønnsidentitet?

Videre ser vi på kunstnere som har kjempet hardt for å få kunsthåndverket likestilt med billedkunsten, og hvem er egentlig kunsten for? Er det bare noe for fiffen?

Dette er en omvisning både for deg som er interessert i kunst, og liker nye perspektiv og måter å oppleve den på – og også for deg som kanskje ikke er så vant til å gå på museum eller særlig bevandret i kunstverdenen, men som synes tematikk knyttet til likestilling er interessant.

Omvisningen varer i om lag 60 minutter. Møt opp i god tid før arrangementsstart. Billetter kan også kjøpes/bookes i skranken, men vi anbefaler å booke billett i forkant da det er begrenset antall plasser. Medlemmer går gratis, mens ordinære betaler inngang + 50 kroner. Billettene gir adgang til alle museets utstillinger ut dagen!

  • Last Updated: 15.11.2021
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

to. 9. desember 2021 12:00 13:00

See All
SKMU // Temaomvisning – Likestilling og Kunsten
Your Recently Viewed Pages