Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Sjømannsliv på Fullriggeren - en seilas fra Kristiansand til Farsund

Overview

I sommer kan du oppleve livet som sjømann på Fullriggeren Sørlandet i to dager. Vi kaster loss fra Kristiansand og seiler langs sørlandskysten til kaperbyen Farsund.

Du blir med mannskapet på jobb og får et unikt innblikk i hvordan man opererer en fullrigger. I løpet av en to dagers seilas lærer du å takle nye og spennende oppgaver på dekk. Med god vind setter vi selvfølgelig seil.

Du opplever Sørlandets skjærgård og kan få et innblikk i sørlandsbyens sjøfartshistorie og kystkultur.

‍Oppmøte: Kai 6, Kristiansand 27. juni kl 9:00
Avgang: Kai 6, Kristiansand ca. kl 11:00
Ankomst: Farsund havn 28. juni ca. kl 17:00
Inkludert: Alle måltider
Nedre aldersgrense er 12 år i følge med foresatte, og 15 år alene.

Les mer og bestill plass på: fullriggeren.no.

Smittevern og korona
Skoleskipet Sørlandet har etter avtale med kommuneoverlegen i Kristiansand etablert rammene for arrangementer ombord under Covid-19 pandemien.

Musikalsk skalldyrcruise sommeren 2021
Sommeren 2021 kaster seilskipet Fullriggeren Sørlandet loss i Kristiansand og setter kurs for Sørlandets skjærgård.

De dekker til skalldyrbord og byr på godt drikke. Nyt smaken av ferske delikatesser fra havet og lukten av ramsalt sjø. Musikere om bord sørger for å toppe stemningen. På denne turen vil du oppleve magisk natur, fjord og sørlandsk skjærgård mens du nyter lokale produkter fra havet.

Om Fullriggeren Sørlandet
Fullriggeren Sørlandet er verdens eldste operative fullrigger. Skipet ble bygget i 1927 og har sommeren 2021 Kristiansand som havn.

Som det første norske skoleskipet krysset «Sørlandet» Atlanterhavet i 1933 og gikk til Chicago hvor hun var det norske innslaget på utstillingen «A Century in Progress». Sommeren 2015 etablerte stiftelsen «Fullriggeren Sørlandet» en videregående skole med navn A+ World Academy. Skolen er studiespesialiserende på videregående nivå og elevene undervises i Advanced Placement fag. Elevene er med Sørlandet på tokt over hele verden.

SS «Sørlandet» er byggenummer 1 fra Høivolds Mek. Verksted i Kristiansand. Sørlandet er det første norskbygde seilskipet i stål bygd som skoleskip. Skipet er 210 fot langt (64,2 m), en tremastet fullrigger (opprinnelig uten motor). Skipet ble sjøsatt 10. mai 1927.

  • Last Updated: 19.04.2021
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

sø. 27. juni 2021

sø. 11. juli 2021

See All
Sjømannsliv på Fullriggeren - en seilas fra Kristiansand til Farsund
Your Recently Viewed Pages