Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Seilas fra Kristiansand til Aalborg og festivalen Tall Ships Races med Fullriggeren Sørlandet

Overview

Det er en fantastisk opplevelse å gå om bord i fullriggeren Sørlandet, legge byen bak seg og seile med oss til Aalborg og Tall Ships festivalen.

Turen går med verdens eldste seilende fullrigger over Skagerrak til idylliske Aalborg. På denne turen vil du oppleve et mangfold, både til sjøs og i Aalborg.

Oppmøte: Kai 6, Kristiansand søndag 31. juli 2022 kl 09:00, avreise ca. kl 12:00
Ankomst: Aalborg onsdag 3. august ca. kl 09:00
Inkludert: Alle måltider og overnatting på banjer

Livet ombord
Å være på tur med fullriggeren Sørandet er en annerledes ferie med opplevelser utenom det vanlige. Du mønstrer på som mannskap, vi kaller det medseiler, og bor sammen med de andre på banjerdekket enten i hengekøye eller fast køye. Du kan velge å ta del i arbeidet om bord, og vi anbefaler det. Det er en stor del av opplevelsen. Du kan styre skuta, og du kan jobbe med seilene i riggen om du vil utfordre deg litt ekstra. Alt skjer under kyndig veiledning av vårt mannskap.

Det serveres god og næringsrik mat om bord. Maten lages av vår utmerkede kokk og stuert.

Pris: 3 950.- per. person.

Les mer og bestill plass på: fullriggeren.no.

Tall Ships festivalen i Aalborg
Dette er en fantastisk festival med masser av liv. Her vil du oppleve en festival og et overflødighetshorn av kultur og opplevelser ved vannet. Aalborg elsker å invitere til fest ved Limfjorden med det maritime som tema. Byen har en lang og stolt historie som vert for Tall Ships Races. Limfjorden og havnefronten danner rammen om Aalborgs tilbakevendende maritime sommerbegivenhet.

Returen: Seiltokt fra Aalborg til Kristiansand - 7. til 10. august 2022
Oppmøte: Aalborg havn, søndag 7. august kl 09:00, avreise ca. kl 13:00
Ankomst: Kristiansand havn, onsdag 10. august ca. kl 09:00,
Inkludert: Alle måltider og overnatting på banjer

Les mer og bestill plass på: fullriggeren.no.

Om Fullriggeren Sørlandet
Fullriggeren Sørlandet er verdens eldste operative fullrigger. Skipet ble bygget i 1927 og har sommeren 2021 Kristiansand som havn.

Som det første norske skoleskipet krysset «Sørlandet» Atlanterhavet i 1933 og gikk til Chicago hvor hun var det norske innslaget på utstillingen «A Century in Progress». Sommeren 2015 etablerte stiftelsen «Fullriggeren Sørlandet» en videregående skole med navn A+ World Academy. Skolen er studiespesialiserende på videregående nivå og elevene undervises i Advanced Placement fag. Elevene er med Sørlandet på tokt over hele verden.

SS «Sørlandet» er byggenummer 1 fra Høivolds Mek. Verksted i Kristiansand. Sørlandet er det første norskbygde seilskipet i stål bygd som skoleskip. Skipet er 210 fot langt (64,2 m), en tremastet fullrigger (opprinnelig uten motor). Skipet ble sjøsatt 10. mai 1927.

  • Last Updated: 31.05.2022
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

sø. 31. juli 2022

See All
Seilas fra Kristiansand til Aalborg og festivalen Tall Ships Races med Fullriggeren Sørlandet
Your Recently Viewed Pages