Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Ritsj i Kilden

  • Sjølystveien 2, Kristiansand S
  • +47 90581111
  • 2. april 2022
  •  /  13:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

LørdagsKilden presenterer: Ritsj


Ritsj er en forestilling med teip. Ruller med teip i mange farger som klistres, trilles, stables og kan dras ut til lange tråder. Hvilke lyder lager teipen? Hvordan kjennes den ut mot huden? Ritsj, og den rives i stykker.?

Ruttetuttene leker og oppdager teipen, og på magisk vis forvandles den til et instrument, en klissete ball, en ponni og mye mer. Ritsj gir publikum rom for undring og deltagelse. På slutten av forestillingen får barna være med å leke med teipen.?

Forestillingen er laget spesielt med tanke på de minste barna, 1 til 4 år. De tre danserne skaper en eventyraktig verden ved hjelp av både små og store teipruller, og inviterer barna med inn i fantasiens verden. Ritsj ble satt opp for første gang under Festspillene i Nord-Norge i Harstad i 2019, og har siden gjestet en rekke barnehager og skoler med stor suksess. I 2020 vant stykket Heddaprisen for beste barneforestilling. Juryen skrev blant annet følgende i sin begrunnelse:?

- I en spennende og variert scenografi, som involverer flere rom og landskap, får vi bli med inn i en forunderlig verden, dels gjenkjennbar, dels overraskende. Dette er en forestilling som tar innover seg små menneskers behov for å bli engasjert uten å bli invadert. For å la seg føre lenger og lenger inn i fantasien og leken, og samtidig få delta selv.?

Katrine Strøm står for idé og regi på Ritsj. Hun kommer opprinnelig fra Andøya i Nordland, og er nå bosatt i Tromsø der hun er kunstnerisk leder for Lille HT, barne- og ungdomsavdelingen til Hålogaland Teater. I mer enn 20 år har hun arbeidet med å lage scenekunst for yngre publikum. I 2003 startet hun kompaniet Katma, som er i dag blant de teaterkompaniene med flest spilte forestillinger på turné i Norge. I tillegg til Heddaprisen, har Strøm tidligere vunnet Gullsekken og Danse- og teatersentrums scenekunstpris for sitt arbeid med å lage nyskapende, utfordrende og visuelle forestillinger for barn og unge.

Fra 1 -4 år

Sitater fra anmeldelser og omtaler

«Et deilig stykke kunst for små mennesker.»?

- Nordlys

«Det er uforståelig hvordan Katrine Strøm fra Andøy gjør det igjen, og igjen, og igjen, og igjen. Barneforestillingene hennes er så uendelig vakre at det finnes ikke ord.»?

- Andøyposten

  • Last Updated: 04.12.2021
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

lø. 2. april 2022 13:00 13:30

See All
Ritsj i Kilden
Your Recently Viewed Pages