Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Opplev skjærgården med MB Høllen

Overview

Uforglemmelige skjærgårdsturer i Kristiansand og Søgne med M/B Høllen .

Sommere 2021 kan du opplev skjærgården med MB Høllen. Ruten kjører tirsdag, torsdag, lørdag og søndag i tidsrommet 27. juni til 8. august 2021.

Tur 1: Avgang Byen, kai 6 kl. 10.00.
Tur 2: Avgang Byen, kai 6 kl. 14:15

Se www.bragdoya.no (eller bildet på toppen) for rutetider og billetter forhåndskjøper du her.

Kafe stopp i Ny-Hellesund
Det er ikke servering på MB Høllen, men båten stopper på Cafe Verftet i 30 minutter der man kan kjøpe mat og drikke hvis man er med på rundtur eller vil videre til Høllen havn med den ordinære rutebåten MF Hannibal.

Båten stopper følgende steder:

Bredalsholmen dokk og fartøyvernsenter* ble i 1996 etablert som nasjonalt fartøyvernsenter for verneverdige fartøy bygget i stål. Ved senteret holdes levende flere gamle håndverksteknikker knyttet til stålskipsskipsbygging.

Gammeløya** ligger i Vestergapet, like sørvest for Kristiansand sentrum, og tett på Flekkerøya. Hele øya er tilgjengelig for allmenheten og Den norske turistforening (DNT) har en hytte det er mulig å leie.

Ny-Hellesund er en av de best bevarte uthavnene langs sørlandskysten og kulturmiljøet ble fredet i 2016. Kombinasjonen hvite, gule og røde trehus mot den røffe naturen i havgapet er helt spesiell. Her finner du også Cafe Verftet som er åpen om sommeren.

* Det er mulig å returnere fra Bredalsholmen med buss, eller ta buss til Bredalsholmen og returnere med MB Høllen til byen. Rute nr. 51. Sjekk www.akt.no for rutetider.
** Anløper på forespørsel
*** Det er mulig å ta rutebåt fra Høllen brygge og gå om bord i MB Høllen i Ny-Hellesund, eller ta MB Høllen til Ny-Hellesund og rutebåt til Høllen. Rutebåten til/fra Høllen korresponderer også med buss fra Høllen brygge. Sjekk www.akt.no for rutetider.

Billettpriser:
Rundtur: Voksne: kr 350 Barn: kr 175. Kjøp billett her.

Bredalsholmen (tur/retur): Voksne: kr 100 Barn: kr 50.
NB! Ingen forhåndssalg til Bredalsholmen. Betaling ved oppmøte.

Historien til M/B Høllen
M/B Høllen ble bygd på det nå nedlagte skipsverftet, Bentsen og sønner Mekaniskeverksted, i Ny-Hellesund i 1967 som bygg nr 15. Den ble konstruert på en slik måte at den skulle dekke alle de ulike behovene uthavnen og øyene rundt trengte. Passasjertransport, isbryting, post, vareleveranse og syketransport. Båten gikk i rute mellom Borøya, Skarpøya og Ny-Hellesund i 51 år før ruten ble overtatt av en annen operatør i 2018. Utenom små endringer/tilpasninger er båten unik ved at den er eneste av sitt slag og så å si autentisk. 

  • Last Updated: 02.07.2021
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

ti. 27. juli 2021

to. 29. juli 2021

lø. 31. juli 2021

sø. 1. august 2021

ti. 3. august 2021

to. 5. august 2021

lø. 7. august 2021

sø. 8. august 2021

See All
Opplev skjærgården med MB Høllen
Your Recently Viewed Pages