Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Nypan - Big City i Kilden teater og konserthus

  • Sjølystveien 2, Kristiansand S
  • +47 90581111
  • 11. desember 2020
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Kilden Kultur presenterer: Nypan - Big City.

Høsten 2018 kom Øyvind Nypan sin plate Big City ut på Losen Records til gode anmeldelser over hele linja. Han hadde invitert noen av de største navnene i New York City til å spille på denne plata som ble recordet i NYC. I kjølvannet av denne innspillingen har det vært invitasjoner fra flere jazzfestivaler om å spille denne musikken sammen med saksofonist Ben Wendel, men som den travle mannen han er så har det enda ikke passet for alle parter. I mellomtiden har Nypan alliert seg med den norske saksofonisten Petter Wettre og gjort flere vellykkede konserter i hovedstaden og Sørlandet med denne musikken, og flere står for tur.

Bandet består av musikere som burde være kjent for de aller fleste jazzentusiaster her til lands:
Petter Wettre (saksofon), er med sine 19 utgivelser i eget navn, 6 Spellemannsnominasjoner, 2 Spellemannpriser og mottaker av Klart Svar Prisen (Kongsberg Jazzfestivals talentpris) en av Norges mest anerkjente og meriterte saksofonister.

I 2000 ble han kåret til nr.7 in Jazzreview's "Top Ten" utgivelser i England for sin utgivelse "In Color". Han er også kåret til en av Europas top 10 ledende musikeres i Jazzreview 2002. Turnert med Manu Katche 2008 - 2010. Opptredener i Kina, USA, India, Europa, Sør Afrika og Sør Korea med egne band og egne komposisjoner. Spilt med bl. a. Dave Liebman, Gene Perla, Manu Katche, Tomasz Stanko, Arild Andersen, Jon Christensen, Adam Nussbaum, Joey DeFrancesco og Jerry Bergonzi.

Øyvind Nypan kommer opprinnelig fra Trondheim, men har bosatt seg i Kristiansand. Turen via København og seinere Paris der han var bosatt og spilte i flere år. Tidligere har vi fått soloskivene "Elements", "Republique", "Directions", "Stereotomic", "Life of Three" og "Big City" med både norske og utenlandske musikanter som den franske bassgiganten Pierre Boussaguet, Ben Wendel og Miles Davis-saksofonisten Rick Margitza.

  • Last Updated: 15.10.2020
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

fr. 11. desember 2020 20:00 21:30

See All
Nypan - Big City i Kilden teater og konserthus
Your Recently Viewed Pages