Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Nasjonalballetten UNG

Overview

Morgendagens ballett- og musikkstjerner
Gjør deg klar for en leken og imponerende forestilling med talentene i Nasjonalballetten UNG og Konstknekt.

En ny generasjon dansere blir til i Nasjonalballetten UNG. Nå står de klare til å vise hva ballettframtiden har å by på, i en forestilling sammen de unge musikertalentene i orkesterakademiet Konstknekt.
Forestillingen består av flere verk, og spenner fra nyskapt klassisk ballett til moderne ballett danset til legendarisk musikk og fri improvisasjon.

Alt kan skje
I Susto av den verdenskjente koreografduoen Sol León og Paul Lightfoot danses det i rennende sand til velkjente toner fra Skjebnesymfonien av Beethoven.
Om sitt nye verk sier den kritikerprisvinnende Cina Espejord: "når så dyktige musikere og dansere virkelig begynner å lytte til hverandre, kan alt skje". Her leker musikerne og danserne sammen på scenen for å visualisere musikken og høre dansen.

Imponerende klassisk ballett
Whitney Jensen er solist i Nasjonalballetten og har de senere årene også markert seg som koreograf. Hun lager en duett i neoklassisk stil som vil utfordre danserne både teknisk og kunstnerisk.
Jahn-Magnus Johansen er leder for kompaniet og sammen med Kumiko Hayakawa lager han et nytt, klassisk verk der danserne virkelig får noe å bryne seg på.

Nasjonalballetten UNG
På scenen får du se de 15 danserne som er med i Nasjonalballetten UNG denne sesongen. De er i alderen 19-22 år og kommer fra sju land. Helt siden oppstarten i 2015 har kompaniet bygget morgendagens dansestjerner og vært rekrutteringskilde for Nasjonalballetten.
Da Nasjonalballetten UNG danset sin første forestilling våren 2016, ble den nominert til Kritikerprisen. I tillegg til egne forestillinger og turnévirksomhet medvirker kompaniet i Nasjonalballettens produksjoner.
Satsingen er muliggjort av Talent Norge AS, kombinert med sjenerøse bidrag fra Sparebankstiftelsen DNB, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, Norsk Tipping og Scatec.


Konstknekt
I orkesterakademiet Konstknekt får unge musikere undervisning av fremstående medlemmer av selveste Berliner Philharmoniker. Konstknekt er et samarbeid mellom det anerkjente orkestret og Vinterfestspill i Bergstaden, og holder til i Røros. Satsingen er muliggjort av Kavlifondet, Talent Norge, Sparebankstiftelsen DnB og RørosBanken

Susto
Koreografi, scenografi og kostymer Sol León, Paul Lightfoot
Musikk Ludwig van Beethoven (innspilt musikk)
Lysdesign Tom Detmar Bevoort
Medvirkende Nasjonalballetten UNG
 
Nytt verk
Koreografi og scenografi Cina Espejord
Musikk Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven, Joachim Raff, Peter Tsjajkovskij
Kostymer Sunniva Østerbø
Lysdesign Paul Vidar Sævarang
Medvirkende Nasjonalballetten UNG, Konstknekt
 
Nytt verk
Koreografi Whitney Jensen
Musikk Joey McNamara (innspilt musikk)
Kostymer Sunniva Østerbø
Lysdesign Paul Vidar Sævarang
Medvirkende Nasjonalballetten UNG
 
Nytt verk
Koreografi Kumiko Hayakawa, Jahn Magnus Johansen
Musikk Johannes Brahms
Kostymer Sunniva Østerbø
Lysdesign Paul Vidar Sævarang
Medvirkende Nasjonalballetten UNG, Konstknekt

  • Last Updated: 23.03.2023
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

lø. 13. mai 2023 18:00 19:30

See All
Nasjonalballetten UNG
Your Recently Viewed Pages