Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Musikalsk Krag-jubileum: Skalldyrcruise med Fullriggeren Sørlandet i Ny-Hellesund

Overview

Unn deg en annerledes fredag i sommer; i samarbeid med Kilden teater og konserthus inviterer Fullriggeren Sørlandet på skalldyrstokt og markering av Vilhelm Krags 150-års jubileum.

Fullriggeren Sørlandet kaster loss fra Kai 6 i Kristiansand kl. 17.00 og setter kursen mot Ny-Hellesund. Underveis dekker vi til skalldyrbord, byr på godt drikke og et engasjerende, lite foredrag om Vilhelm Krag. Vel fremme i Ny-Hellesund ankrer vi opp utenfor Krags tidligere bolig, Havbukta. Her vil fire sangere fra Kilden Vokalensemble samt to musikere, gi oss en stemningsfull Krag-konsert med både velkjente viser og noen vi kanskje ikke har hørt før. 

Oppmøte: Kai 6, Kristiansand 9. juli kl 17:00
Ankomst: Kai 6, Kristiansand 9. juli ca. kl 23:30
Inkludert: Skalldyrbord, et glass musserende og konsert.

Krag ble ofte kalt Sørlandsdikteren, og skrev både lyrikk, noveller, romaner, skuespill og sakprosa. Utallige komponister har skrevet musikk til hans dikt. Blant de mest kjente er Edvard Grieg, Johan Halvorsen og Ivar Bøksle.

Det var Vilhelm Krag som i 1902 tok i bruk betegnelsen Sørlandet. Krag var også sterkt delaktig i at den planlagte Vestlandsbanen fra Oslo til Stavanger i stedet fikk navnet Sørlandsbanen. Kjent er han også for å ha skrevet teksten til Christiansandsvisen.

Vi gleder oss til å gi deg en minneverdig ettermiddag og kveld bestående av fantastisk konsert, smaken av ferske delikatesser fra havet og lukten av ramsalt sjø!

Utøvere:‍
Ingunn Olsen Høgetveit, sopran
Audhild Wessmann, mezzo
Kristian Sødal, tenor
Brynjar Onsøien, bassbaryton
Halvor Lillesund, trekkspill
Svein-Helge Vikse, gitar

Les mer og bestill plass på: fullriggeren.no.

Smittevern og korona
Skoleskipet Sørlandet har etter avtale med kommuneoverlegen i Kristiansand etablert rammene for arrangementer ombord under Covid-19 pandemien.

Om Fullriggeren Sørlandet
Fullriggeren Sørlandet er verdens eldste operative fullrigger. Skipet ble bygget i 1927 og har sommeren 2021 Kristiansand som havn.

Som det første norske skoleskipet krysset «Sørlandet» Atlanterhavet i 1933 og gikk til Chicago hvor hun var det norske innslaget på utstillingen «A Century in Progress». Sommeren 2015 etablerte stiftelsen «Fullriggeren Sørlandet» en videregående skole med navn A+ World Academy. Skolen er studiespesialiserende på videregående nivå og elevene undervises i Advanced Placement fag. Elevene er med Sørlandet på tokt over hele verden.

SS «Sørlandet» er byggenummer 1 fra Høivolds Mek. Verksted i Kristiansand. Sørlandet er det første norskbygde seilskipet i stål bygd som skoleskip. Skipet er 210 fot langt (64,2 m), en tremastet fullrigger (opprinnelig uten motor). Skipet ble sjøsatt 10. mai 1927.

  • Last Updated: 19.04.2021
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

fr. 9. juli 2021 17:00

See All
Musikalsk Krag-jubileum: Skalldyrcruise med Fullriggeren Sørlandet i Ny-Hellesund
Your Recently Viewed Pages