Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Lars Jakob Rudjord: Kjempe-Jo i Kilden

  • Sjølystveien 2, Kristiansand S
  • +47 90581111
  • 16. februar 2022
  •  /  19:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Kilden Kultur presenterer: Lars Jakob Rudjord: Kjempe-Jo

På 1800-tallet levde en mytisk skikkelse i Tovdal i Agder: En sagnomsust mann, kjent blant folk som Kjempe-Jo. Det sies at han var en slåsskjempe det var umulig å beseire, men også en ypperlig danser. Han var svær, gikk stadig på hendene, og en gang tok han livet av en bjørn med øks. Mannen het Jon Olsen (1816-1883), og var Lars Jakob Rudjords tippoldefar.

Nå har pianisten og komponisten fra Farsund skrevet helt ny instrumentalmusikk inspirert av historiene om Kjempe-Jo, hverdagslivet i 1800-tallets Agder og folkemusikken herfra. Sammen med et stjernelag av musikere byr han på melodiske, ettertenksomme, drivende og utadvendte låter med tilhørende historiefortelling, i en intim, spennende og engasjerende konsert der gammelt møter nytt, og også en tradlåt eller to fra Tovdal flettes inn.

På scenen:
Lars Jakob Rudjord - piano
Guro Kvifte Nesheim - hardingfele
Katrine Schiøtt - cello
Jonas Sjøvaag - trommer
Louise Lavoll - lyd

Lars Jakob Rudjord har etablert seg som et solid navn som utøver og komponist på den nye, moderne klassiske musikkscenen, og høstet lovord som "Det er bare å senke skuldrene og la stressfølelsen forsvinne" (Fædrelandsvennen), "…gloriously cinematic but electronically enhanced piano compositions, with a visual flourish" (Under The Radar Mag, UK) og "…a soundtrack composer in a modern classicalist's skin. You'll be pressing start all over again" (Drifting, Almost Falling, US). Han debuterte også nylig som filmkomponist, med musikken til NRK-dokumentaren "Therese - jenta som forsvant".

  • Last Updated: 23.01.2022
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

on. 16. februar 2022 19:30 21:00

See All
Lars Jakob Rudjord: Kjempe-Jo i Kilden
Your Recently Viewed Pages