Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Kirsebærhaven i Kilden teater og konserthus

  • Sjølystveien 2, Kristiansand S
  • +47 90581111
  • 24. juni 2022 - 25. juni 2022
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Nå har du muligheten til å oppleve en av teaterhistoriens virkelig store klassikere i Kilden teater.

Kirsebærhaven ble skrevet av den russiske dramatikeren Anton Tsjekhov i 1904, kort tid før hans død. Historien handler om en verden der ingenting er som det en gang var, og om hvordan mennesker møter disse endringene. Hvordan håndterer mennesker makt som forskyves, tap av posisjon, omveltninger – og en kirsebærhage som hugges ned for å gi plass til den nye tiden? Denne klassikeren har et stort ensemble med 12 skuespillere, og i Kildens versjon er det den internasjonalt anerkjente regissøren Laurent Chétouane som står for iscenesettelsen.

Godseierenken Ljubóv Ranevskaja vender tilbake til hjemlandet Russland etter mange år i Paris. Hun blir konfrontert med den harde virkeligheten: Familiegodset er belånt til pipa og hennes aristokratiske familie eier ikke nåla i veggen. Godset, og den vakre og velkjente kirsebærhagen som omgir det, står i fare for å bli solgt på tvangsauksjon.

Ljubóv og broren hennes Gajev håper at alt skal løse seg på magisk vis, og at de skal kunne beholde godset og kirsebærhagen. En mulighet åpner seg, nemlig å selge godset til en bonde som tidligere jobbet for familien. Gjennom å gifte bort en av familiens døtre til den nyrike bonden, kan godset og kirsebærhagen holdes i familien. Men Ljubóv står imot. Hun er kompromissløs, sta og nekter å selge sin sjel. Konsekvensene blir store. Hele adelsfamilien må til slutt reise fra godset, til det brutale synet av kirsebærhagen som hugges ned.

En tankevekkende klassiker
Tsjekhovs Kirsebærhaven er en av de store klassikerne i teaterhistorien. Det samfunnskritiske stykket skildrer en verden i endring. Stykket forteller om mennesket generelt, om klassereiser og om symbolsk verdi i møte med kommersielle krefter. Konflikten mellom før og nå, mellom å bevare og å forkaste, står sentralt. Tsjekhov skrev stykket som en komedie, men på premieren i Moskva i 1904 satte regissør Konstatin Stanislavskij det opp som en tragedie. Kirsebærhaven har siden blitt satt opp på teatre verden over, og er kjent for å være både tragisk og komisk i sin utforsking av det å være menneske.

Kunstnerisk lag
Kirsebærhagen regisseres av den franske regissøren Laurent Chétouane, som er bosatt i Berlin. Han er utdannet ved Sorbonne i Paris og ved Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Frankfurt am Main i Tyskland. Chétouane har blant annet regissert Misantropen (2009), Et dukkehjem (2011), Sonetter (2014) og Den stundesløse (2016) ved Nationaltheatret. Dette er første gang han gjester Kilden, og første gang han regisserer et stykke av Tsjekhov. Sanna Dembowski har scenografi og kostymedesign på forestillingen. Hun har samarbeidet med Laurent Chétouane om flere oppsetninger på Nationaltheatret. Philippe?Gladieux?står for lyddesign.

På scenen står Petronella Barker, Fredrik Høstaker,Ragnhild Meling Enoksen,Khalid Mahamoud, HenrikRafaelsen, Ulla Marie Broch, Dagfinn Tutturen, Lars Emil Nielsen, Valborg Frøysnes, Ann Ingrid Fuglestveit, Håkon Moe og Giert Werring.

  • Last Updated: 24.06.2022
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

lø. 25. juni 2022 19:00 22:00

See All
Kirsebærhaven i Kilden teater og konserthus
Your Recently Viewed Pages