Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Kilden Teater: Rettssaken mot oss selv

  • Sjølystveien 2, Kristiansand S
  • +47 90581111
  • 15. april 2021 - 17. april 2021
  • (3 Upcoming Dates)
Overview

Kilden Teater presenterer: Rettssaken mot oss selv.

Julaften 2015 ble Julian Blaue, Edy Poppy og babyen deres overfalt og ranet av to bevæpnede fattige menn i Rio de Janeiro. Først anmeldte de ranerne til politiet, så angret de. Det ble starten på en omvendt kriminalhistorie. Tilbake i Norge begynte artistparet å utforske ransepisoden gjennom sine kunstneriske blikk. Resultatet er «Det personlige møtet med verdenspolitikken», en performanceserie i tre deler, «Selvanmeldelsen» (2018), «Mellomrapporten» (2018) – og «Rettssaken mot oss selv» som får premiere på Kilden Teater. I serien snus skyldspørsmålet på hodet. Hvem er egentlig ofrene?

I «Selvanmeldelsen», som ble vist på Sørlandets kunstmuseum i våren 2018, vedtok Blaue & Poppy en lov mot strukturell vold og anmeldte seg selv for å ha brutt denne overfor sine egne overfallsmenn. Sammen med sine to små barn reiste de tilbake mot Rio i en brannbil som fungerte som etterforskningskjøretøy. I Rio beveget de seg i fotsporene til sine overfallsmenn, helt frem til fengselet. Høsten 2018 presenterte de bevisene mot seg selv i «Mellomrapporten», som blant annet ble vist på det prestisjefylte Museu de Arte do Rio, på Kristiansand kunsthall og på teaterfestivalen i Fjaler. Etterforskningen presenteres nå også på Kilden Teater som del av «Rettssaken mot oss selv», den siste akten i dette juss-dramaet.

Det sentrale spørsmålet i domstolen er hvorvidt Blaue & Poppy er skyldige i strukturell voldsutøvelse mot sine overfallsmenn. Dette er rettssaksteater, uten strafferettslige konsekvenser. Men kan det å tematisere i teateret at teateret ikke har konsekvenser, faktisk få konsekvenser? Hvis du vil, kan du bli med i publikumsjuryen og påvirke dommen over Blaue & Poppy. Den felles live og skal være et juridisk presedenstilfelle. Kan det føre loven bort fra scenen og inn i Stortinget og de tiltalte ut av teateret og inn i tinghuset?

På premieren ankommer Blaue & Poppy Kilden i brannbilen sin klokken 17.00. Under åpen himmel gjennomfører de en aksjon, i protest mot at politiet ikke stiller en offisiell fangetransportbil til rådighet. Målet er å få den lovgivende makten til å våkne fra halvsøvnen og vedta loven mot strukturell vold. Aksjonen fortsetter klokken 17. 00 alle dager forestillingen går og er gratis for alle!

Om kunstnerne:
Blaue & Poppy er en Kristiansand-basert skrive- og performance-duo. Performancekunstner Julian Blaue og forfatter Edy Poppy startet samarbeidet i 2014 med «Den monomane fortiden og den transvestittiske fremtidsutopien» på Henie Onstad kunstsenter. Siden har de turnert verden med performancen «Artistic Love Record». I 2017 begynte de å utvikle performanceserien «Det personlige møtet med verdenspolitikken», som består av «Selvanmeldelsen», «Mellomrapporten» og «Rettssaken mot oss selv».
I samarbeide med Kulturrådet og Kristiansand Kommune. 
Foto: Ole Johan Moe

  • Last Updated: 22.02.2021
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

to. 15. april 2021 19:30 21:30

fr. 16. april 2021 19:30 21:30

lø. 17. april 2021 19:30 21:30

See All
Kilden Teater: Rettssaken mot oss selv
Your Recently Viewed Pages