Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Festkonsert - 3. gardekompani i Hans Majestets Kongens Garde

Overview

Festkonsert i Kilden

3. gardekompani i Hans Majestets Kongens Garde er Norges fremste representasjonsavdeling. Kompaniet har en ambisjon om å hvert år bli verdensledende innen kombinasjonen musikk- og drilleksersis. I løpet av året løser de en rekke oppdrag både i inn- og utland på vegne av Hæren, Forsvaret og Norge.
I år har kompaniet et innholdsrikt program. Når de besøker Kilden og Sørlandet har kompaniet akkurat løst første del av årets norgesturné, hvor de har fulgt Kongeparets fylkestur i Nordland. I august reiser kompaniet til Skottland for å delta på Royal Edinburgh Military Tattoo, en av verdens største internasjonale tattooer. Kompaniet er mest kjent for sin drilloppvisning, men musikktroppen spiller også en rekke større konserter, både innlands og utenlands.
Årets musikktropp består av Norges fremste amatørmusikere inne til førstegangstjeneste. Gardemusikkens dirigent er Musikkmajor Sverre Stakston Olsrud, som har en lang karriere bak seg som musiker i Forsvarets Musikk. Han vil lede Gardemusikken gjennom et meget variert program som inneholder alt fra W.A. Mozart til Pat Metheny og Knut Reiersrud, selvfølgelig ispedd tradisjonell militærmusikk.

Kompaniet ser virkelig frem til å besøke Kristiansand og få spille i fantastiske Kilden!

  • Last Updated: 29.05.2023
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

lø. 10. juni 2023 17:00 18:15

See All
Festkonsert - 3. gardekompani i Hans Majestets Kongens Garde
Your Recently Viewed Pages