Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Christianssands Storband med Helge Sunde i Kilden teater og konserthus

  • Sjølystveien 2, Kristiansand S
  • +47 90581111
  • 22. oktober 2021
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Helge Sunde tar med seg noter og trombone til Sørlandet og presenterer sin musikk sammen med Christianssand Storband. Få med deg denne legendariske jazztrombonisten og komponisten i samspill med ett av landets ledende storband!

Helge Sunde har i flere tiår vært en av landets fremste komponister og musikere, og det er en glede for Christianssand storband å invitere til konsert i Kilden med denne bautaen i norsk musikkliv. Sunde kan traktere både symfoniorkester, storband og trombone og har jobbet med noen av de fremste orkestrene i Norge og Europa. Blant disse vil storbandentusiaster kjenne igjen navn som Oslo Groove Company og Ensemble Denada her hjemme og store europeiske navn som DR Big Band i København, HR Big Band i Frankfurt og NDR Big Band i Hamburg. Sunde har mottatt flere priser for sitt musikalske arbeid, blant annet to Spellemannspriser og en Echo Jazz Award i Tyskland. I tillegg til sitt aktive virke som komponist og musiker jobber Sunde i dag som førsteamanuensis ved Norges musikkhøyskole, hvor han blant annet har ansvar for masterstudiet i jazzkomposisjon.

Christianssand storbands samarbeid med Helge Sunde føyer seg inn i en rekke konserter bandet har spilt med andre norske storbandlegender. De siste årene har CSB holdt konserter med blant andre Erlend Skomsvoll, Geir Lysne og Eckhard Baur, og som Baur sa: «aldri før har jeg hørt et norsk storband spille Bob Brookmeyer så bra». Og dette er ikke tilfeldig: Storbandets faste musikalske leder, trompetist og førstelektor på UiA, Tore Bråthen, har jobbet systematisk og iherdig med å bygge opp storbandet siden 1996. Han har ledet storbandet gjennom tre CD-utgivelser og en rekke konserter lokalt, nasjonalt og i Skandinavia.

www.kristiansandstorband.no

  • Last Updated: 25.09.2021
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

fr. 22. oktober 2021 20:00 21:30

See All
Christianssands Storband med Helge Sunde i Kilden teater og konserthus
Your Recently Viewed Pages