Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Bjørn Tomren i Kilden

  • Sjølystveien 2, Kristiansand S
  • +47 90581111
  • 20. mai 2022
  •  /  19:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Bjørn Tomren har i høst imponert hele Norge som den mest særegne artisten i den populære NRK-serien «Stjernekamp».

Med sitt unike utrykk og sin enestående formidlingsevne har Tomren på kort tid rukket å bli folkeeie, og har blitt omtalt som «den kuleste artisten i Stjernekamp gjennom tidene».

Artisten, låtskriveren og komikeren fra Tomrefjorden er også kjent fra den notoriske jodle- og trekkspillduoen Polkabjørn & Kleine Heine, som blant annet har varmet opp for a-ha og blitt stjerner i dokumentarfilmen om seg selv «Kunsten å jodle». I 2019 ga Bjørn ut sitt første album, «Bad Science Fiction» til overveldende kritikker. Avisen Bergens Tidende karakteriserte platen som «så mørk at man kan drukne i den». Tomren selv kaller det dystopisk sci-fi country som du kan lytte til i bakrus.

Som en av landets mest allsidige musikere spenner Tomrens musikalske rekkevidde fra americana og religiøse folketoner til jazz, viser, jodling, strupesang, dialekt-punk og psykedelisk-protest musikk.
Bjørn Tomren har også gjennomført flere ekspedisjoner og innehar verdensrekorden i flest forseringer av Norge på langs; i kajakk, til fots, på ski og i robåt.

Han kan også se tilbake på kort en karriere som klovn. Eller som forfatteren Erlend Loe sier det:
«Bjørn Tomren er ikke bare en gudbenådet musiker med fantastisk stemme. Han kan også sykle på ett hjul».

Stjernekamp er ikke den første konkurransen hvor Tomren gjør seg bemerket. I 2017 deltok han på verdensmesterskapet i strupesang i Tuva, og tok hjem en bronsehest.

  • Last Updated: 23.01.2022
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

fr. 20. mai 2022 19:30 21:00

See All
Bjørn Tomren i Kilden
Your Recently Viewed Pages