Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

17. mai i Kristiansand

Overview

Koronaviruset sørger for en annerledes 17. mai i Kristiansand også i år, men det skal bli fest og tog – både med bil og båt.

Koronaviruset sørger for en annerledes 17. mai i Kristiansand også i 2021. De tradisjonelle folketogene faller ut, men det blir musikkorps, fest og tog – både med bil og båt.

Her finner du programmet for dagen: 17. mai program for Kristiansand.

På 17. mai inviteres kommunens innbyggere til å bli med i båt-tog
Båt-toget vil i år ha tre startpunkter; Jærnesbukta, Batteriodden og Kongshavn. Avgang fra startpunktene er kl. 14.15. Ankomst er ca. kl. 15.30 ytterst ved Tangen hvor det vil bli taler og underholdning. Mer informasjon om dette kommer. 

Les mer om båtkortesjen.

– Koronasituasjonen medfører at det ikke blir ansamlinger med folk i år heller. Det betyr at det dessverre ikke blir barnetog, borgertog eller tapto i sentrum. Ordinære skolearrangementer utgår, men flere barneskoler velger å gjennomføre en feiring 12. mai med sine kohorter slik at barna kan få en god 17. mai stemning med tog, sang og selvfølgelig pølser, boller, is og brus som hører til, sier Lisan Gjendem som er sekretær for 17. mai-utvalget i Kristiansand kommune.

Underholdning og fyrverkeri
Nytt i år er at det blir underholdning fra Tangen for deltakere i båt-toget. Det arbeides også med å få til en løsning slik at arrangementet sendes direkte via streaming.

– I år rigger vi til en scene på Tangen hvor det blir tale fra ordføreren, korpsmusikk og underholdning. Dette starter samtidig som båt-toget avsluttes her. Arrangementet er hovedsakelig for båt-deltakerne slik at dette blir et koronavennlig arrangement. Vi jobber også med å få ordnet streaming slik at alle kan få med seg arrangementet. Mer informasjon om dette kommer, sier Lisan Gjendem.

Festdagen avrundes med fyrverkeri som sendes opp fra en lekter ved Odderøya. 

– Vi oppfordrer folk til å ikke samles i Tresse, men til å se fyrverkeriet fra andre steder i byen, i små kohorter. Båter oppfordres også til å holde god avstand, sier Lisan Gjendem som også retter en takk til bedriftene som gjør dette mulig. – Fyrverkerilauget består av Hennig Olsen Is, Sparebanken Sør, Festival fyrverkeri og MHWirth de tre neste årene. Innbyggerne kan glede seg til en fargesprakende avslutning på 17. mai, sier hun.

Bydelsarrangementer kan gjennomføres
I år kan bydeler arrangere bydelsarrangement hvis man kan forholde seg innenfor smittevernreglene.

– Tilbakemeldingen fra flere av bydelskomiteene er at det jobbes iherdig med arrangementene. Flere vil gjenta suksessen fra 2020 med blant annet båtkortesjer, bilrebuser og digitale konkurranser, sier Gjendem.

Program for sentrum og hver bydel vil komme når dagen nærmer seg.

Byflagget
I år har 17. mai-utvalget bestemt at byflagget skal heises opp foran Rådhuset til ære for alle kommunens innbyggere.

Bekransninger og taler
Bekransninger og taler vil bli gjennomført i henhold til smittevernreglene. Dette er åpent for publikum, men deltakere oppfordres om å holde avstand. Oversikt over bekransninger kommer i programmet.

Arrangerer båt-tog, bilkortesje og konkurranser
På 17. mai inviteres kommunens innbyggere til å bli med i båt-tog og stille med kjøretøy til bilkortesje. Det blir også konkurranse hvor det skal kåres den fineste og mest pyntede bilen og båten.

Kilden sender 17. mai-konserten ut til hele regionen
Kristiansand Symfoniorkester sin tradisjonelle konsert på nasjonaldagen sendes i år gratis til hele befolkningen i Agder. Det blir norsk festmusikk ispedd en ungdommelig tale for dagen.

Nåværende covid-regler betyr at det kun kan være 100 personer til stede på selve konserten på 17. mai. Derfor synes Kilden-direktør Harald Furre at det er enda mer gledelig at festkonserten skal sendes live gjennom Kildens YouTube-kanal, og dermed kan sees av innbyggere i hele regionen.

Konserten begynner klokken 14.00 og på programmet står norsk festmusikk av Johan Halvorsen, Edvard Grieg, Sigurd Lie og flere. Dirigent og konferansier er Torodd Wiggum, og solist er den unge, lovende fiolinisten Halvor Aasen. Det blir også et ungt innslag i tale for dagen, ved Margrethe Homme og Iben Quist, som begge er representanter for Kildens ungdomsteater, UngdomsKilden.

Her er lenken til festkonserten klokken 14.00 på 17. mai 2021: youtube.com.

  • Last Updated: 10.05.2021
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

ma. 17. mai 2021

See All
17. mai i Kristiansand
Your Recently Viewed Pages