Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Badelandet Aquarama i Kristiansand
Badelandet Aquarama i Kristiansand.
Photo: Aquarama / Anders Martinsen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Moro for hele familien, med eller uten ski på beina 

Det er mange aktiviteter i Kristiansand om vinteren. Langrennsløyper, skøytebaner og akebakker er klare for bruk så fort kulda og snøen har kommet. Om du ikke liker snø, eller vinteren uteblir, er det mange aktiviteter på byens museum du kan få med deg.

Uten ski på beina

Mange av Kristiansands opplevelser holder åpent hele året. Supert hvis snøen lar vente på seg eller det er litt guffent ute. 

Se hva som skjer for barna i Kristiansand

Ut på isen?

10 fine langrennsløyper i Kristiansandsområdet

I Kristiansand vinterstid (når det er snø) finner du gode løypeforhold bare minutter utenfor byen.

Bymarka/Baneheia: 2,2 kilometer lang lysløype i skogsterreng rett ved sentrum av Kristiansand. Dette er en grønn løype med ikke så mange bratte bakker. Løypen passer for barn og nybegynnere. Løypen er uten ”ploge- og fiskebeinsbakker”.

Jegersberg: 4 kilometer kupert lysløype i kupert skogsterreng. Området ligger rett ved universitetet (UiA). Her finnes det løyper med ulik lengde. Både klassisk og fristil. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere med grunnleggende skiferdigheter.

Jegersberg UiA-Gill: 4,8 kilometer lang lysløype i skogsterreng. De første 3 kilometerne fra UiA er slakt parti og veldig fint å gå med hele familien. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere.

Sukkevann: 2,7 kilometer kupert lysløype i skogsterreng. Dette er en rundløype. Dette er en blå løype.

Strai: 2,7 kilometer lang lysløype. Her er det og forbindelse med Hovedturløypa Kjærrane – Stemmen. Området er veldig familievennlig og ligger 10 minutters kjøring fra Kristiansand mot Evje (RV9) Dette er en grønn løype og passer for barn og nybegynnere.

Dønnestad: 3,6 kilometer kupert lysløype i kupert skogsterreng på Dønnestad, ikke så langt i fra Kjevik flyplass. Løypene blir kjørt opp i både klassisk og fristil. Dette er en blå løype.

Hovedturløypa Kjærrane – Stemmen: 18,5 km kupert turløype i skogsterreng. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere. Her kan man enten ta utgangspunktet til turen på Strai eller i Vågsbygd som ligger 10 minutter vest for Kristiansand sentrum.

Voie: 2,5 kilometers kupert lysløype i skogsterreng som ligger på Voie, cirka 20 minutter fra Kristiansand sentrum. Dette er en blå løype som passer for middels godt trente skiløpere.

Hellemyr: 2,4 kilometer lang lysløype i slakt skogsterreng. Her er det rundløype med skiltet gangretning. Dette er en grønn løype og passer for barn og nybegynnere.

Sandrip: Sandrip er en fritidspark plassert på Øvrebø, ca. 20 minutter nord for Kristiansand (RV9 mot Evje). Her finner du en 3,5 km lang lysløype i variert terreng, og en lysløype på 1,1 km som er tilpasset for alle. Løypen har en flat profil og er også svært godt egnet for barn, og ellers for mennesker med spesielle behov. I tillegg er det en varmestue på området som er åpen i helgene.

Dette var bare noen av løypene du finner i Kristiansandsregionen. Alle løyper og føremeldinger finner du på Midt-Agder Friluftsråd sine sider. Disse sidene dekker løypeoversikten for Kristiansand, Søgne, Nodeland, Vennesla, Birkenes, Iveland og Lillesand.

Les mer om vinterferie i Kristiansand

Vinterferie i Dyreparken

Møt dyr fra hele verden sammen med dine nærmeste i Dyreparken i hele vinterferien. Les mer og bestill.

Ut på ski, alltid blid

Så fort snøen kommer til Kristiansand kjøres langrennsløypene rundt om i byen opp. Se vær- og føremelding på Midt-Agder friluftsråd sine sider.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen