Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Sjøørretfiske i Kristiansand

Sea trout at Flekkerøy island
Sea trout at Flekkerøy island.
Photo: AnglerPilot
Både Kristiansand by og kystlinjen rundt byr på ypperlig sjøørretfiske. Med et mangfold av meget produktive sjøørretbekker og sideelver til Otra og Tovdalselva, har kysten en veldig sunn bestand av sjøørret. Ikke bare det, men disse elvene pumper ut ferskvann som skaper mange brakkvann områder som er som magneter for sjøørreten.
Ser vi til de mer vestlige delene av Kristiansand kommune, finner vi nok en gang veldig mange brakkvann, bukter, bekker, strender og ei større elv.

Fiskeplasser i Kristiansand

Hamresanden 

Stranda Hamresanden ligger ikke langt fra Kjevik flyplass og like ved elvemunningen til Topdalselva. Stranda er et populært og kjent sted for sjøørretfiske. Vadere er et must her hvis man fisker fra land. Hvis du er heldig nok til å fiske fra en båt, kan hele Topdalsfjorden tilby mange bukter og andre områder som huser godt med sjøørret.

Kulholmen / Bertesbukta 

Bertesbukta er et relativt sentralt sted som kombinerer både åpent vann og brakkvann fra Topdalsfjorden. Her kan både båthavna og bukter i øst tilby godt sjøørretfiske. Siden det er ganske så folksomt om sommeren er det best fiske enten tidlig eller sent på dagen. 

Odderøya 

Odderøya er sentralt beliggende og har mange førsteklasses sjøørretsteder å tilby. Fra små strender, til bukter og sund mellom hovedøya og mindre øyer med mange gode havstrømmer som passer sjøørreten perfekt. 

Bragdøya 

Bragdøya kan enten besøkes med fergen som seiler ut av Lumber, Vågsbygd eller med privat båt (eller badebåten om sommeren). Hele øya er et spennende reisemål med mange produktive områder som sjelden blir fisket. Husk vadere da du da kan få tilgang til noen av de mindre øyer. 

Flekkerøy

Til tross for at Flekkerøy er ganske befolket, er det to områder som er verdt å utforske til fots. På det nordvestlige punktet på øya kan man finne noen veldig produktive bukter, odder og strømmer som alle er svært produktive sjøørretområder. Lengre mot sør er et større område som er et virkelig sjøørretparadis. Begge områdene anbefales på det sterkeste å oppleve. Kystlinjen på denne øya er ellers ganske utilgjengelig på grunn av hus og hytter, så en båt vil gi deg enda flere områder å teste ut.

Winter sea trout fishing
Winter sea trout fishing.
Photo: AnglerPilot

Sjøørretfiske kan du gjøre hele året!

Hellevika, Romsvika og Paradisbukta

Er et friområde med gode parkerings muligheter, små strender, bukter, vik og odder. Her kan man nyte tilværelsen i naturen og ikke minst de fastmonterte grillene. Så husk å ta med godt tilbehør også! 

Langenes til Trysfjorden 

I likhet med Flekkerøy er kystlinjen mellom disse to områdene ganske utilgjengelig på grunn av en kombinasjon av kupert landskap og mange hytter. Det er et svært attraktivt område for sjøørretfiske på grunn av mange perfekte fiskesteder, men uten tvil best å utforske med båt. På det interaktive Google-kartet kan du se en rekke båtramper på strategiske steder dersom man har båt på tilhenger. 

Trysfjorden 

Dette fjordsystemet som ligger i den vestligste delen av Kristiansand kommune er veldig produktivt og lite fisket på grunn av fjordens utilgjengelighet. Fjorden har en meget produktiv sjøørretstrøm. Trysbekken i den nordlige enden gjør vannet til godt egnet brakkvann. En båt er uten tvil den beste måten å nå alle hotspots her, og det er virkelig mange. Trysnes Brygge er et godt utgangspunkt, her finner du restaurant, butikk, overnatting og båtutleie.

Casting for sea trout in Kristiansand
Casting for sea trout in Kristiansand.
Photo: Lukas Bamatter

På jakt etter sjøørreten

Via dette interaktive Google-kartet kan man se fiskeområdet (med bilder og film), parkeringsmuligheter og båtramper. 

En annen unik ressurs vi har i Kristiansand er den lokale spesialistfiskebutikken Grønberg Sport. Den er drevet av en lidenskapelig fisker og svært kunnskapsrik person, et must for de siste tipsene om fiskeplasser og utstyrsanbefalinger. 

For mer tips, utstyr anbefaling og generell informasjon les gjerne denne artikkelen om sjøørretfiske på Sørlandet.  

Andre måter å finne lovende steder på er med mobilappen Fiskher og boken ‘Sjøørret’ som har også mange gode fiskekart.

Sea trout fishing in Kristiansand
Sea trout fishing in Kristiansand.
Photo: Grønberg Sport

Fiske i Kristiansand

Hvis du trenger ytterligere veiledning om hvor du skal fiske, hvilke teknikker du skal bruke eller hvordan utvikle dine fiskeferdigheter, er kanskje en profesjonell fiskeguide noe for deg?

AnglerPilot fiskeguide

Kombiner Sørlandets naturlige skjønnhet og flotte fiskemuligheter, med en guidetjeneste basert på en ”naturlig opplevelse av kvalitet”. AnglerPilot imøtekommer ethvert fiskeønske til alle aldre, evner, fiskeerfaring og fiskemål.

Ryan Marchese (som også har skrevet denne artikkelen), er eier av AnglerPilot, en EFFA- og FFI-sertifisert profesjonell fiskeguide, og er selv en lidenskapelig fisker. AnglerPilot er basert i Kristiansand, men leverer guidede turer over hele Sørlandet.

Tlf. no: +47 909 15 846
Email: ryan@anglerpilot.no
Website: www.anglerpilot.no

Mer om fiske i Kristiansand

Les mer om fiske på Sørlandet

Flere opplevelser i Kristiansand

Your Recently Viewed Pages