Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Family enjoying beach life sand Åros camping Søgne near Kristiansand
Ny-Hellesund in Søgne, Kristiansand.
Photo: Peder Austrud©Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ferieguide til Søgne

Romantisk for par, hyggelig for barnefamilier, båtturer og holmekos. Med en skjærgård med bebodde og ubebodde øyer er det en enkelt sak å finne overnatting, aktiviteter og opplevelser i Søgne.

Ny-Hellesund

Ny-Hellesund har tiltrukket turister i flere hundre år. De har vært på jakt etter det autentiske Sørlandske atmosfæren i romantiske og billedskjønne omgivelser.  Kunstnere og forfattere har latt seg inspirere av miljøet her, og kanskje mest kjent er Amaldus Nielsens ”Morgen ved Ny-Hellesund”.

Olavsundet er et populært utfartssted for båtfolket med offentlige brygger og badeplasser. Sagnet om Olavsundet sier at da Olav den hellige hadde fiender i mot seg, åpnet fjellet seg og skipet kunne seile trygt i havn og skjule seg for fienden.

Verftet i Ny-Hellesund er et populært stoppested, og her tilbys det overnatting i leiligheter og en koselig kafé på bryggekanten.

På Kapelløya kan du gå den flotte kyststien over til Olavsundet. Du kan også utforske Hellevardene og kystfortet og det godt bevarte anlegget fra 2. Verdenskrig på Helgøya. Hit kommer du med rutebåten Hannibal fra Høllen Brygge i Søgne.

Båtturer i Søgne

Åros

Ta et bad på den langgrunne sandstranden eller i bassenget på Åros Feriesenter. Etter badet er det bare å kjøpe deg en is og nyte livet på stranda eller ved strandbaren.

Søgne gamle prestegård

Prestegården er et kulturhistorisk senter med kafe, utstillinger, konsert- og kulturprogram hele året. Søgne gamle kirke fra 1640 ligger like ved.
Se oversikt over arrangementer på Søgne gamle prestegård.

Romsviga

Populært friluftsområde på Langenes med flotte badebukter, strender, svaberg og turstier. Gården Romsviga er bevart som et av de få gjenværende eksemplene på en typisk sørlandsk kystgård hvor det også er søndasgåpen kafé.

Helleviga

Helleviga byr på turstier, badestrender, svaberg og grillplasser med sittebenker i med utsikt over havet. Det er i tillegg mulig å legge til med båt.

Trysnes Brygge

Trysnes ligger helt vest i Kristiansand kommune, helt ytterst ute mot havgapet i den 7 km lange Trysfjorden. Her finner du overnatting, butikk og restaurant.

Flere opplevelser i Søgne

Se hva som skjer i Søgne og Kristiansand