Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Topp 10 opplevelser i Julebyen Kristiansand

Julekula i Julebyen Kristiansand
Julekula i Julebyen Kristiansand.
Photo: Heidi Sørvig / kvadraturen.no

1. Besøk Julebyen med daglig program i hele desember

Julebyen Kristiansand åpner 28. november 2020. Her blir det julemarked på torvet og ekstra lange åpningstider i Kristiansand sentrum fram mot jul. Kjøpesentre og butikker lager juleverksted og kundekvelder og på byens restauranter kan du koble av med både tradisjonsrik og nymotens julemat.

2. Hele Julebyen Kristiansand er lyssatt og juledekorert

Handlegater, Fiskebrygga og torvet  i Kristiansand er lyssatt med magisk belysning slik at juleshoppingen og julestemningen garantert føles.

3. Test skøyteferdighetene på isbanen på Øvre Torv

Finn frem skøytene og ta hele familien med på skøytemoro midt i byen. Det er en stor flombelyst isbane på Øvre Torv, rett ved siden av julemarkedet. 

4. Kjøp julegaver og julegodter på julemarkedet på Øvre Torv

Det store julemarkedet på Øvre Torv er inspirert av julemarkeder i europeiske byer. Her blir det salg av julegaver og håndverk, brente mandler, italiensk is, mat og drikke. Les mer om julemarkedet og butikkenes åpningstider.

Julebakst og julegodter på julemarked Kristiansand

5. Garantert god julestemning i Kilden

Til Kilden teater og konserthus kommer kjente og kjære artister med sine julekonserter og det er masse gøy som skjer for barna.

6. Nyt stemningsfull julemusikk i Domkirka

I adventstida kan du få med deg åpen kirke og flere julekonserter med nasjonale og lokale artister, kor og musikere i Kristiansand Domkirke. Det blir også stemningsfulle saksofontoner fra Domkirketårnet fra 8. til og med 23. desember, klokka 16.15 til 16.45.

Pyntet juletre og kirkespiret Kristiansand Domkirke

7. Feire jul i Dyreparken

I år holder Dyreparken åpent "Jul på KuToppen" hver helg i november og desember helt fram til jul! Det blir topp julestemning med  juletre og julepynt, masse deilig julemat på Setra, bålpanner på tunet og flere boder som tilbyr julete matretter og aktiviteter. Les mer.

Jul på KuToppen i Dyreparken, Kristiansand

8. Vær kreativ på adventsverkstedet på Sørlandets Kunstmuseum

Ta en pause med barna og lag fin julepynt eller julegaver på adventsverkstedet på Sørlandeets Kunstmuseum.

9. Spis en deilig kagemann fra et av byens bakerier

Visste du at før i tida var sørlendingene så fattige at de ikke hadde råd til ingrediensene i pepperkaker? Flaks for oss. Ellers hadde de kanskje ikke funnet opp kakemenn. Det deilige myke bakverket er fast inventar på alle landsdelens bakerier fra tidlig høst og for mange blir det ikke ordentlig jul uten. Finn din favoritt hos Dampbageriet, Geheb, Drømmeplassen, Edgars (kåret til Norges beste bakeri i 2018) eller Torgrim Hansen.

Bakery at christmas with norwegian christmas cakes

10. Jul på Fiskebrygga

Nyhet i julen 2019 var Fiskebrygga i Kristiansand som julepyntes og skaper en fin ramme rundt brygga. Broa på Fiskebrygga blir lyssatt med tusenvis av skinnende lyspærer som skaper et fint julemiljø og et “Insta moment” på brygga. Spis middagen på en av restaurantene eller kjøp med deg hjem noe deilig sjømat fra fiskebasaren og nyt kvelden i ro og fred hjemme. Det er på vinteren skalldyrene smaker best!

Lysbroen på Fiskebrygga i Julebyen Kristiansand

Og en ekstra: Ta en selfie i julekula på Torvet

Midt på Torvet i Kristiansand finner du en gigantisk lysende julekule. Ta årets julebilde her eller ta en selfie med deg selv og dine beste venner.

Julekula i Julebyen Kristiansand

Partnerinnhold:

Jul i Kilden

Gled deg til julekonserter med kjente og kjære artister. I Kilden teater og konserthus får du julestemningen inn med vakre toner og morsomme forestillinger.

Se hva som skjer i Julebyen Kristiansand

Full oversikt over alle arrangementer finner du her.

Gode tilbud på overnatting og julebord

Bo på Bystranda

På Scandic Kristiansand Bystranda bor du nær sentrum og kan også benytte deg av Aquarama Spa. De beste prisene finner du på nettsiden til Scandic Kristiansand Bystranda.

Scandic Sørlandet

På Scandic Sørlandet er det julebord med underholdning og familiejulebord. Perfekt sted å samle vennegjengen eller familien. Vil du bo nærme Dyreparken (som også har juleaktiviteter) og Sørlandssenteret er dette stedet. Book overnatting her.

Les mer om Kristiansand

Your Recently Viewed Pages