Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Finn godfølelsen på Aquarama Spa

Aquarama Spa Kristiansand
Aquarama Spa Kristiansand.
Photo: Aquarama Spa

Skal du på date i Kristiansand, så kan det være hyggelig å kle seg opp og gå ut. Men det kan være minst like trivelig å kaste finstasen og ta noen timer sammen på Aquarama spa.

Det er relativt lite glamour i min hverdag. Mer joggebukse enn gallakjole, oftere grandiosa enn tapas, jeg ser Netflix enn teater, mer hverdag enn fest, altså.

For en som meg er derfor et besøk på Aquarama Spa som å entre en annen verden. Omgivelsene og bakgrunnsmusikken tar meg. Her stemmer det, liksom. Hadde noen ropt etter Wenche Foss, så hadde jeg umiddelbart snudd meg og svart ”her er jeg”. For der jeg tripper over delikate fliser og forbi saltvannsakvarier, ikledd morgenkåpe og tøfler, inntullet i en behagelig duft av eukalyptus og eteriske, forvandles jeg innvendig nærmest til en diva.

Min største panikk før jeg entrer Aquarama Spa, er at noen skal se min fremdeles litt vinterbleke kropp – som, når sant skal sies, nå har nådd et punkt hvor den tar seg bedre ut med klær enn uten. Men her inne i spaområdet er det til og med et lys som gjør at huden min ser litt gyllen ut.

De andre som er her, ser også ut til å være preget av stemningen. Fra tid til annen kommer mennesker duvende ut fra behandlingsrom mens de smiler avslappet.

Aquarama Velvære

Aquarama Velvære Spa ligger i 2. etasje i Aquarama, som nærmeste nabo til Bystranda i Kristiansand. 

Derfor liker jeg Aquarama

Ut mot havet

Aquarama Spa skriver på sine nettsider at de ønsker å bringe sine gjester nærmere havet. Og nettopp det klarer de ved saltvannsbasseng, utsikt over bystranda, musikken, stemningen og interiøret. I tillegg til at de faktisk har behandlinger hvor produktene er hentet fra havet.

Timeout-effekten

Aquarama Spa ligger midt i byen Kristiansand. Samtidig er det som en litt annen verden. Det gjør godt for kropp og sjel å komme inn her, roen senker seg fort.

Tid og rom til tanker og prat

På spa møter vi unge og eldre kjærestepar, venninner, kollegaer på tur – og noen som ser ut til å nyte litt stille tid alene. Det oppleves fint å være her alene, det er et godt sted å kunne sitte i fred og tenke og puste med magen. Jeg har også hatt stor glede av å komme her med min mann eller ei venninne. Her er det tid og rom til å prate godt og lenge. 

Mange behandlinger

Når en går inn i spa, kan en kjøpe med produkter og en beskrivelse av hvordan disse brukes. Det er en super måte å benytte seg av spaområdet. En kan også bestille behandlinger. Og her finnes mange forskjellige massasjer og hudbehandlinger. 

Se hvilke behandlinger som tilbys på Aquarama Velvære sine nettsider.

Service

Det er alltid hjelp å få om en lurer på noe angående behandlinger. Det føles helt OK å ikke være så bevandret i spa-ens verden når en kommer hit. Toppen av god service opplevde jeg da jeg var høygravid og dro på spa med en venninne. Vi hadde kjøpt en produktpakke og skrubbet og smurte oss inn til vi glinset om kapp. Men da vi kom til kropps-skrubben, travet min venninne ut i resepsjonen og jeg hørte henne si:

”Min venninne her (altså meg) er gravid og hun er jo kjempestor! Denne kropps-skrubben trenger vi derfor mer av.”

Enten ble resepsjonisten litt paff, eller så var det bare generell vennlighet, for min venninne kom tilbake med en ekstra skrubb. Og da visste de ikke at jeg senere skulle skrive om dem. Service!

Woman getting facial at Aquarama Spa

Faglederens anbefalinger

Kristin Iglebæk er fagleder ved  Aquarama Velvære. Hun er noe mer bevandret i spa, og kommer her med sine anbefalinger:

 - Hvis en har mulighet til det, bør en alltid starte hver behandling med en tur inn i våtspa. Her får en slappet godt av, muskler blir varme og huden myk. Dermed vil en få en bedre behandling.

Hvilken behandling passer for hvilken gruppe?

- For kolleger, utdrikningslag eller syforeninger: Gjerne litt korte behandlinger a 25 min, da kan alle få behandling og det vil stort sett ikke være noen som må vente alene. Her er mange muligheter, - både for kropp og ansikt.

Kristins favorittbehandling: 

- Til ansikt ønsker jeg en signatur Blue lagoon ansiktsbehandling. Her er det mye av alt: både massasje, peeling, ampulle og en avsluttende «gummi»-maske med alger. Huden får et strålende og friskt utseende.

Tekst: Karen Kilane

Flere opplevelser i Kristiansand

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen