Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Sommer, sol og Sabeltann

Møt Kyrre Sydness Haugen som spiller Sabeltann for syvende år på rad
Kyrre Haugen Sydness
Kyrre Haugen Sydness.
Photo: Karen Kilane

Kyrre gir deg sine beste sørlandstips

Den første sommeren Kyrre Haugen Sydness hadde rollen som Kaptein Sabeltann, var det nedbørsrekord på Sørlandet. Siden har Sørlandssomrene bare tatt seg opp for skuespilleren.

Kveldsforestillingen Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya ble raskt utsolgt sommeren 2016. Men Kaptein Sabeltann vender alltid tilbake ... Heldigvis.

Magisk opplevelse å seile inn i Kjuttaviga


- Å stå på baugen av Den Sorte Dame når vi seiler inn Kjuttaviga hvor 2500 små og store sjørøvere sitrer av spenning, det er det jeg gleder meg aller mest til. Det er magisk, sier Kyrre Haugen Sydness.

På dagtid er det også båtturene skuespilleren setter mest pris på. Men da i litt roligere farvann. 

Kaptein Sabeltann

- Hva gleder du deg mest til når du gjør deg klar for Sørlandssommer?
Først og fremst å møte alle de jeg spiller med. Mange ser jeg ikke så mye ellers. Og så gleder jeg meg til at alt i forestillingen begynner å sette seg, at flyten og at den magiske sjørøverstemningen kommer. Det er noe spesielt. Helt spesielt, sier Kyrre.

Over 1,5 millioner solgte billetterOver 1,4 millioner små og store har sett kveldsforestillingene med Kaptein Sabeltann siden starten i 1990. Billett nummer 1,5 million ble solgt i mai i år! Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya ble sommeren 2016 belønnet med terningkast 5 av Dagbladet. 
Det er sene arbeidsnetter for skuespillerne, men de får likevel med seg mange gode sommerdager.

Gleder seg til Sørlandssommer

- Jeg håper på en deilig sommer. Første sommeren jeg jobbet her, var det nedbørsrekord. Det hadde aldri regnet så mye før på Sørlandet. Og når jeg som bergenser reagerer på regn, ja, da... Men siden har somrene vært bedre, og i år gleder jeg meg til en varm og deilig Sørlandssommer. Det å ha tid til å ligge på et svaberg og slappe av med venner og familie.

Svaberg i Byfjorden i Kristiansand

Strandturer og krabbefiske i Kristiansand

Hver sommer bor Sydness og familien på Kuholmen på Lund i Kristiansand. Rett nedenfor huset ligger sandstranda Blomsbukta. Her det klipper og flytebrygge man kan stupe fra. Og når familien skal fange krabber, går de til Bertesbukta der de fra betongbrygga har gode krabbefiskeforhold.

Toes and the sea in Bertesbukta in Kristiansand

- Vi bor så fantastisk til på Kuholmen, så ofte oppholder vi oss der. I tillegg har vi vært på noen turer til Flekkerøy, der er det kjempefint. Og vi har reist oppover mot Risør, sier Kyrre.

Båttur i Blindleia

Kyrre har en ting han må få med seg i løpet av Sørlandssommeren, og det er en båttur. 
- Jeg må få til en båttur. Gjerne til Blindleia eller Gamle Hellesund. Vi har ankret opp noen ganger ved Kongemerket, der er det nydelig. Det er alltid et mål å komme mer ut på sjøen, sier han.

Blindleia

Feriefavoritter

Det er aldri noe problem å fylle feriedagene på Sørlandet, ei heller for Kyrre.
- Fra tid til annen drar vi på Bystranda og spiller volleyball med resten av Sabeltann-gjengen. Så må vi alltid innom Fiskebrygga for å kjøpe is og se på hummer og reker. Og så legger vi alltid inn en tur til kafeen Drømmeplassen for å kjøpe kanelbolle, det er stas både for store og små. Skulle det bli dårlig vær, så besøker vi Aquarama. Og så hender det at jeg kan bli overtalt til å gå på Sørlandssenteret, sier Kyrre.


Og for de som har med seg barn på Sørlandsferien, så har Kyrre en anbefaling: 
- Opplev magien i Sabeltann-forestillingene! I tillegg må en prøve å komme seg ut i skjærgården. Dra på krabbefiske med barna og la dem nyte den deilige naturen og skjærgården!

Skrevet 3. Juni 2017. Tekst: Karen Kilane​.

Bestill billetter til Kaptein Sabeltann

Overnatting i nærheten

Hva skjer

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages