Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Dyreparkens nyheter 2022

Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet, forestilling i 2022
Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet, forestilling i 2022.
Photo: Dyreparken
Dyreparken lanserer flere spennende nyheter i 2022, og tar i bruk helt nye områder som ikke er benyttet tidligere. Investeringene har en samlet verdi på omlag 60 millioner kroner, og markerer starten på flere større utvidelser i destinasjonen.

Lagunen Beach Club – for de større barna

Dyreparken tar i bruk et helt nytt og ubebygget område, og lager dette spesielt tilpasset for de større barna. Lagunen Beach Club blir en del av Badelandet, men plasseres på den andre siden av Grashavet. Her kan barna boltre seg i en gigantisk hinderløype på vannet som måler hele 15x45 meter. Inne på land blir det flere andre kule aktiviteter, egen DJ og god sommerstemning. For enkel og kort ankomst til det nye området bygges det en bro fra Badelandet over til Lagunen Beach Club.

Lagunen Beach Club åpner i juni 2022. Les mer.

Juliusskogen

Dyreparken har allerede startet byggingen av det som skal bli 40 hytter i Juliusskogen. Hyttene bygges på påler, slik at fotavtrykket på naturen blir minimalt. Konseptet er basert på maksimal utnyttelse i en liten enhet. Hvert bygg måler 8 kvm, og kan benyttes av opptil fem personer - primært to voksne og tre barn. Via den nye broa over Grashavet blir ankomsten til Badelandet og Dyreparken enkel. Med klatreaktiviteter for barna, og en lekenhet de har lånt fra selveste Julius, blir dette et rimelig overnattingsalternativ for de aller fleste.

Juliusskogen åpner 1. juni 2022. Les mer.

Juliusskogen - Klatring og overnatting i Dyreparken!

Juliusskogen - Klatring og overnatting!

Betydelig utvidelse av Savannen

I 2022 setter Dyreparken spaden i jorda for en betydelig utvidelse av Savannen i Afrikaområdet. Arbeidet er starten på det som skal bli et helt nytt inngangsparti. Savannen vil gi dyrene nesten dobbelt så stor boltreplass, og alle gjester vil kunne se inn på savannen allerede før de har kommet inn i Dyreparken. For å få til utvidelsen flytter de over 400 parkeringsplasser fra inngangsområdet vårt.

Unike effekter Norge ikke har sett før!

Neste års kveldsforestilling i Kjuttaviga, Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet, er en nyskrevet fortsettelse av fortellingen om Grusomme Gabriels skatt. Dette er en forestilling vi vet publikum har ventet på! Forestillingen byr på helt unike effekter som aldri har blitt vist i Norge før! Dette blir en spektakulær, ambisiøs og nyskrevet oppsetning som har premiere 7. juli 2022.

- Vi gleder oss til en storslått forestilling i Kjuttaviga til sommeren. Aldri før har vi gjort dette, og vi kan garantere vårt publikum gåsehud, sier en hemmelighetsfull underholdningssjef Roy Bjerke.

Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet spilles fra 7. juli til og med 3. august. Les mer og bestill billetter.

Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet 2022
Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet 2022.
Photo: Dyreparken

Viktige fødsler

Bevaringsprogrammene til både amurtiger og sjimpanse anbefalte paring for artene i Dyreparken. Begge paringene ble vellykket, og resulterte i unger. Avkommene er svært viktige for å sikre en sunn bestand av artene i fremtiden.

Kjendissjimpansen Julius ble far til en gutt mandag 4. oktober. Mor Jane har vært en god og kjærlig mor, og holdt ungen lenge tett til brystet, noe som gjorde at dyrepasserne ikke fikk se kjønnet før 2-3 uker etter fødselen. Også denne fødselen er svært viktig for bevaringsprogrammet, og i tillegg er ungen et viktig tilskudd som vil skape liv og røre i sjimpanseflokken i Dyreparken.

Sjimpansene er dessverre sterkt truet på IUCNs rødliste. Hovedtruslene er ødeleggelse av leveområdene, jakt, fangst og salg som kjæledyr. På 1900-tallet var det ca. to millioner sjimpanser i verden. I dag er det bare 170.000 - 300.000 sjimpanser igjen.

Torsdag 23. september fødte hunntigeren Boonya fem tigerunger, og hele begivenheten kunne ses direkte på Dyreparkens YouTube-kanal. Tre av tigerungene, to hanner og én hunn, overlevde. Amurtiger er sterkt utrydningstruet. På 1940-tallet var det bare 20-30 tigere igjen i naturen. Bevaringsprosjekter har ført til at antallet har økt, og i dag er det 400-500 tigere i naturen.

- Det er mye liv i tigeranlegget om dagen, og det er utrolig gøy. Vi har lenge sett frem til å få flere tigre hos oss. Boonya er en travelt opptatt mor med de aktive ungene sine, sier en fornøyd dyrepasser Even Grønnerø.

Tigerunger i Dyreparken 2021
Tigerunger i Dyreparken 2021.
Photo: Dyreparken

Tigerunger i Dyreparken

Sirkusdirektøren fortsetter suksessen

Elleville Sirkus Jesper ble sett av over 18.000 publikummere i sommer. På sirkuset får du møte profesjonelle sirkusartister fra ulike deler av verden i en hjertevarm og morsom familieforestilling. Sommeren 2022 setter Dyreparken opp en ny oppsetning med overraskelser, spektakulære numre, kjente karakterer fra Kardemomme by og masse musikk og moro. Spilleperioden er fra 18. juni til 14. august, og foregår inne i sirkusteltet på festplassen like overfor Kardemomme by.

Digital opplevelse i Kardemomme by filmstudio

For første gang i Dyreparkens historie kan gjester oppleve en kombinasjon av skuespillere og digitale karakterer i en ny opplevelse i Kardemomme by Filmstudio. Her kan du blant annet få møte en digital politimester Bastian, som snakker til deg. Modellene brukt til innspillingen av spillefilmen Folk og Røvere i Kardemomme by blir stående, og sammen med Tante Sofie og den digitale utgaven av politimester Bastian, blir publikum tatt enda lenger bak i kulissene
i filmen som har premiere neste år.

Kinofilmen Folk og røvere i Kardemomme by har premiere 25. desember 2022.

En helt ny sesong i Dyreparken

Dyreparken har, med Skumle dager-satsingen, etablert en helt ny sesong i oktober måned. Også denne høsten gav besøksrekorder med over 60.000 gjester, og det er 10.000 mer enn året før. Suksessen er kommet for å bli. «Jump scare» og skumle opplevelser i Nordisk Villmark er for de tøffeste, og Klaras bøllemysterie på KuToppen er tilpasset de minste.

Abra Havn 10 år

Sjørøverhotellet åpnet 25. mai 2012, og feirer til neste år 10 år. Over 650.000 gjester har bodd i sjørøverlandsbyen siden starten, og hotellet har vært rangert som verdens 6. beste familiehotell på TripAdvisor.

Bestill overnatting og billetter til Dyreparken og Badelandet

På nettsidene til Dyreparken kan du enkelt bestille billetter til Dyreparken og Badelandet, overnatting og billetter til forestillingene. 

Bestill overnatting og opplevelser i Dyreparken.

Les mer om Dyreparken

Les mer om familieaktiviteter på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages