Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Curling at Idda Arena, Kristiansand
Curling, Idda Arena.
Photo: Hildegunn S. Teinum, Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Med gutta på curling

Marte Mari Moen er leder for barneavdelingen i Hedmarken Curlingklubb. Nå har hun tatt med seg de tre guttene sine på vinterferie til Kristiansand og er imponert over hvor enkelt det er å booke curlingbane på Idda Arena. 

Tekst: Hildegunn Skage Teinum, Visit Sørlandet

Marte kommer fra Kristiansand, men har bodd på Hamar de siste 15 årene. Her bor hun med mann og tre gutter i alderen 6-12 år. Eldstemann Jakob (12 år) har drevet med curling i flere år allerede, og Marte har selv blitt leder for Hedmarken Curlingklubbs barneavdeling. 

Jakob er allerede dreven på isen, og han har rukket å være med på flere turneringer på Østlandet. 

Boy curling at Idda Arena, Kristiansand

-Jeg har drevet med curling i over to år. På Hamar er det ganske mange barn som driver med curling, men jeg er den eneste i min klasse. Det er trening en dag i uka, men jeg curler ofte flere dager i tillegg på fritida. 

Mamma Marte supplerer med at de har hatt en enorme tilstrømming til klubben det siste året.

- Nå er det over 30 barn som spiller curling i klubben. 

Curling passer for alle

- Curling er en morsom sport som passer for folk i alle aldre. Dette er noe som alle kan få til, sier hun før hun sender avgårde en stein bortover den glatte curlingbanen. 

- Jeg er ikke noe særlig flink, men vi har det gøy på isen, og det er det viktigste. 

De er ikke så opptatt av å telle poeng. Idag er poenget at fetterne og vennene som aldri har prøvd curling før skal få en introduksjon til curling.

Oskar (10 år) fra Kristiansand har hatt lyst til å prøve curling i minst 2 år.

- Dette var gøy. Det var litt vanskelig, men jeg vil gjerne prøve curling igjen. Jeg kjenner ingen i Kristiansand som spiller curling. 

Boys curling at Idda Arena, Kristiansand

Aleksander (9 år) og Henrik (12 år) kommer fra Lørenskog og er fetterne til Jakob. De prøver også curling for første gang og syntes det var veldig gøy. 

- Dette gav mersmak, sier Henrik. Neste gang vil jeg ta med meg mamma og pappa slik at de også kan få prøve. 

Minstemann Ulrik (6 år) liker også curling, men synes det er gøyest å turne på steinene, så da sender Marte han ut til mormor. 

Boy at curling rink in Kristiansand

-Sikkerhet er viktig. Steinene er tunge og det er fort gjort å falle på den glatte isen. 

Enkelt å booke

Marte er imponert over hvor enkelt det var å booke time for curling på Idda Arena. 

-Kristiansand kommune har et bookingsystem på nett der det var enkelt å få oversikt over ledige timer. Prisen er det heller ingenting å si på. På dagtid koster en bane 384 kroner for 1,5 timer og da er sko og utstyr inkludert i prisen. Idag var vi 8 personer, så da blir prisen per person svært lav. 

Jakob er også imponert over curlingbanen i Kristiansand. 

- Men jeg merket forskjell fra curlingbanen på Hamar. Her var det mye kaldere og dermed blir isen også hardere enn det jeg er vant til. Jeg måtte justere endel på farten i forhold til det jeg er vant med på Hamar. 

Curling, Idda Arena

Andre vinterferieaktiviteter i Kristiansand

I kaféen utenfor sitter mormor og venter sammen med de to yngste sønnene til Marte. Tobias (10 år) er egentlig litt lei av curling, men han syntes det var veldig moro å dra på tur med morfar i Aquarama dagen før. Da var de i Aquarama hele dagen, nesten seks timer med bademoro ble det på gjengen. 

- Og imorgen tar vi med oss alle guttene på kino, sier mormor. Det er jo så mye gøy å finne på i Kristiansand når det er vinterferie. 

Moro på isen i Kristiansand

På Idda Arena er det både curlingbane og ishall der du kan stå på skøyter og spille ishockey. I curlinghallen er det lurt å bestille bane på forhånd på grunn av stor pågang. I ishallen er det åpent for alle i helger og skoleferier.  Du kan leie utstyr på Idda Arena. 

Tips til flere vinteraktiviteter

Flere aktiviteter i Kristiansand

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages