Pga. koronaviruset kan bedrifter kan ha endrede åpningstider. Se bedriftenes nettsider for mer info.
Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Grimstad GRIMSTAD

Skulptur formidler litteratur

  • Jernbanebrygga 1, Grimstad
  • +47 37250190
  •  /  km From You
Overview

Ta en rundtur i biblioteket! Møt Henrik Ibsen og Knut Hamsun gjennom Nina Sundbyes skulpturer.

Grimstad kommune mottok høsten 2018 17 skulpturer i gave fra billedhugger Nina Sundbye. Skulpturene er Nina Sundbyes tolkning av Knut Hamsuns og Henrik Ibsens personer. Det var hennes ønske at de skulle til byen der Ibsen og Hamsun har satt så tydelige spor etter seg. Kunstneren tok kontakt med biblioteket for å undersøke muligheten for å plassere dem i byens nye bibliotek. Der er en stor glede for biblioteket, og dermed for byens befolkning, at skulpturene kunne være i dette huset som fungerer som et felles indre byrom.

Nina Sundbyes skulpturer står spredt rundt i uterom mange steder i Norge. I Grimstad har vi Terje Vigen og Victoria. De fleste skulpturene er laget i flere utkast. I Grimstad bibliotek er nå 33 skulpturer samlet. Selve huset og skulpturene snakker sammen på en god måte og beriker hverandre, og Ibsen og Hamsuns litteratur er blitt tilstedeværende.

Sammen med bibliotekets fyldige boksamling av litteratur om Henrik Ibsen og Knut Hamsun, er skulpturene et unikt utgangspunkt for å formidle litteraturen på en ny og annerledes måte. Grimstad bibliotek fikk i 2016 professor Bjørn Hemmers fyldige boksamling av litteratur om Henrik Ibsen og Knut Hamsun. Hemmer er en av våre ypperste Ibsen-kjennere.

Grimstad bibliotek har en katalog som man kan låne og eventuelt kjøpe for kr 80,-. Med denne katalogen kan man gå fra skulptur til skulptur og selv oppleve hvordan kunstverket er inn til kjernen av skuespillet eller romanen. I katalogen er det til hver skulptur en smakebit inn i det skrevne utgangspunktet. Ved skulpturen finner man hele stykket eller romanen. Ved å bruke QR-koden ved skulpturen er det mulig å høre tekststykket.


  • Last Updated:
  • Source: Grimstad Turistkontor

Opening hours

All Year
Daily
See All
  • søndag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages