Pga. koronaviruset kan bedrifter kan ha endrede åpningstider.
Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder GRIMSTAD

Landvik kirke

  • Reddalsveien 282, Grimstad
  • +47 37090100
  •  /  km From You
Overview

"Alle veier fører til Landvik kirke."

Eller, når en ser hvor kirken ligger kan det nesten virke sånn. Noen kilometer vest for Grimstad ligger Landvik kirke nærmest midt i et kryss hvor flere av lokalveiene møtes. Det sies at beliggenheten er et gammelt kirkested, som kan stamme så langt tilbake som til middelalderen.

Landvik kirke har ikke alltid sett ut slik den gjør i dag. Tidligere lå det en steinkirke på samme grunn. Det er ingen som vet nøyaktig hvor gammel den var, men når en ser på andre steinkirker i landsdelen så kan en med ganske stor sikkerhet si at den ble bygd i perioden mellom år 1150 og 1250.

Kirken ble påbygd flere ganger i tiden som kom men på 1800-tallet ble det konkludert med at den var for liten og at en burde bygge en helt ny kirke. Den ble revet i 1823 men to år senere var den klar til å bli innviet. Grunnmuren til den nye kirken og kirkegårdsmuren bestod av stein fra den gamle kirken. I tillegg ble restene av steinkirken også brukt i muren til hus i nærområdet.

Totalt antall sitteplasser i Landvik kirke anslås til å være ca. 400.   


  • Last Updated:
  • Source: Grimstad Turistkontor
  • søndag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages