Pga. koronaviruset kan bedrifter kan ha endrede åpningstider. Se bedriftenes nettsider for mer info.
Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Grimstad GRIMSTAD

Kilden - Fjæreheia Amfi

  • Tauleveien 35, Grimstad
  • +47 90581111
  •  /  km From You
Overview

"Sørlandets kulturhus uten tak" - Teateret i steinbruddet Fjæreheia.

Fjæreheia Amfi i Grimstad er et anlegg det ikke finnes maken til i Norge.  Det har en forhistorie, en utforming og en beliggenhet som intet annet. Det skal gi deg som publikummer en unik opplevelse av kunst i natur, foran en nærmere førti meter høy granittvegg. Anlegget er en av de fem faste scenene til Kilden Teater- og Konserthus. Amfiet fikk i 2013 en orkestergrav med plass til et symfoniorkester.

Fjæreheia ligger i Granittfeltet i Grimstad.

Granitten som skulle hylle det tyske diktaturet, har i stedet gitt gjenklang av frie ytringer og menneskeskapt kunst.

Agder Teater har siden 1993 skapt kunst i stein i det gamle granittbruddet i Fjæreheia, og gitt opplevelser som har berørt vel 140.000 teater- publikummere.

I tillegg har nesten like mange besøkt arrangementer som har leid seg inn i bruddet. Fra å være et provisorisk amfi i et nedlagt steinbrudd, er Fjæreheia gradvis utviklet til et moderne teateranlegg. Siste tilskudd er en orkestergrav som kan romme et symfoniorkester, mens sceneområdet over og rundt gir liv til teater og operaforestillinger.

Skylle pryde nazimonument

Regimet til Tysklands diktator Adolf Hitler hadde som ambisjon at mange millioner skulle hylle og la seg begeistre i omgivelser preget av blant annet den røde granitten fra Fjære i Grimstad. Heldigvis ble det aldri sånn. Historien ble annerledes.

Granitten

Den røde granitten i Fjære var ekstra attraktiv, og lett å bearbeide. Siden 1870-årene hadde den blant annet vært brukt til dekorative innslag i Trefoldighetskirken i Arendal og i to-tårnskirken i Skien. Steinen som var tatt ut ble brukt i den norske gjenoppbyggingen etter verdenskrigen. Den finnes i dag blant annet i veianlegg, kaier og terrasser.

Et moderne teater

I 1995 ble steinbruddet kjøpt av Agder Teater. Fra å være et provisorisk oppsatt amfi, stod det i 1999 ferdig som et helt nytt anlegg. Under det nye permanente amfiet, med plass til 985 publikummere, skjulte det seg nå verksteder, skuespillergarderober, kjøkken, kontorer og oppholdsrom. Etter etableringen av Kilden Teater- og Konserthus i 2012, ble anlegget innlemmet i Sørlandets store, nye kulturorganisasjon.


  • Last Updated:
  • Source: Grimstad Turistkontor
  • fredag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages