Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder GRIMSTAD

Ibsen-museet i Grimstad

  • Henrik Ibsens gate 14, Grimstad
  • +47 37040490
  •  /  km From You
Overview
Details

Én av Grimstads største attraksjoner!

Henrik Ibsen kom til Grimstad i 1843 som 15-åring for å gå i lære hos byens apoteker. I løpet av de seks intense årene han bodde her, utviklet han seg til å bli apotekerassistent, samfunnskritiker og forfatter. Med et nypublisert Catilina i bagasjen forlot han byen i 1850, med det klare mål om å jobbe med teater.

I museet får publikum se det originale apoteket hvor den unge apotekermedhjelper Henrik Ibsen arbeidet, og vaktstuen hvor han både bodde og skrev sitt første drama. I museets nye utstilling fortelles historiene om opprøreren, forelskelser, vennskap, det «uekte» barnet og om hvordan den unge Henrik ble en av verdens fremste dramatikere. 

ÅPNINGSTIDER 2021

​​​​I høysesongen fra 20. juni – 15. august:
Det er obligatorisk å følge med guide inn i utstillingen. Omvisningene starter kl. 11, 12, 13, 14 og 15 hver dag i denne perioden. På hver omvisning kan det tas imot fra 1-5 personer fra samme kohort som ikke trenger å holde 1 meter avstand fra hverandre. Det løses én billett for hele gruppen uavhengig av antall. Billetten koster kr 250,- og må kjøpes på forhånd. Omvisningen tar 45 minutter. Billetter her.

I skuldersesongen fra 16. august – 29. august:
Det er obligatorisk å følge med guide inn i utstillingen. Omvisningene starter kl. 12 og kl. 14 hver dag i denne perioden. På hver omvisning kan det tas imot fra 1-5 personer fra samme kohort som ikke trenger å holde 1 meter avstand fra hverandre. Det løses én billett for hele gruppen uavhengig av antall. Billetten koster kr 250,- og må kjøpes i nettbutikken til Grimstad bys museer senest 30 minutter før omvisningen starter. Omvisningen tar 45 minutter. Billetter her. I denne perioden vil ikke museet være betjent når det ikke er omvisninger.

For grupper:
Omvisninger på Ibsen-museet kan bestilles hele året. Mer info.


  • Last Updated:
  • Source: Grimstad Turistkontor

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Guidede turer

Taste Norway

Restauranter og kafeer
  • Hage
  • lørdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages