Pga. koronaviruset kan bedrifter kan ha endrede åpningstider.
Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder GRIMSTAD

Eide kirke

  • Eide, Grimstad
  • +47 37090100
  •  /  km From You
Overview

Eide kirke ble bygd i 1795 i tømmer, men ble ansett som ferdig først i 1806.

 Den har korsform og ca 300 sitteplasser. Den er innvendig malt av Guttorm Persen Eftestøl (1779-1856), som først og fremst er kjent som rosemaler og treskjærer. Eidesogningene var ikke interessert i rosemaling, men annen form for dekor var i orden. Det er Eftestøl som har malt de fire evangelistene på prekestolen. Kirka ble flere ganger malt etter dette, første gang i 1852.

Midt på 1970-tallet gjennomgikk kirken en omfattende restaurering. Den ble tilbakeført i all sin opprinnelige fargeprakt. Da golvet ble tatt opp i 1975, fant en materialer etter en tidlig stavkirke. Noen svære eikebjelker i golvet hadde spor som viser at de har vært veggsviller i et stavbygg. Den lengste svilla var over 8,20 m lang og nesten 40 cm høy. Disse svillene er nå på Aust-Agder-museet. Denne stavkirka ble trolig bygd før 1349. Når den ble revet og erstattet med kirke i bindingsverk, vet vi ikke, trolig en gang på 1600-tallet. Den ble igjen revet i 1795 for å gi plass til nåværende kirke. Bindingsverkkirken var dekorert med malte paneler som nå finnes i våpenhuset.

Se 360-film av Eide Kirke


  • Last Updated:
  • Source: Grimstad Turistkontor
  • søndag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages