Pga. koronaviruset kan bedrifter kan ha endrede åpningstider. Les mer om korona og Norgesferie.
Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Grimstad GRIMSTAD

Dømmesmoen Ruslespor i Grimstad

 • Dømmesmoen, Grimstad
 • +47 37250168
 •  /  km From You
Overview
Details

Vårt vakreste turområde, beliggende 2 km nord for sentrum, med natur- og kulturopplevelser.

Fra turistkontoret følger du Storgaten til Frivoldveien, inn til høyre. Gå under E18, forbi et hestesenter og fortsett opp en fredelig grusvei til du kommer til Edens Hage. Et sted som var mye benyttet av den avdøde store norske dikteren Knut Hamsun.

Videre på grusveien, i bakken, vil du se et klonfelt av valbjørk og flammebjørk. På venstre side, oppe på flaten, er det gjenskapt en samling av apotekerurter som var i bruk på den tid Henrik Ibsen var apotekerlærling i Grimstad, Ibsens Urtehage. Herfra kan du gå forbi Rhododendron-feltet og krysse veien for så å gå over i Den Vestlandske Hovedvei frem til Norsk Hagebruksmuseum. Ovenfor parkeringsplassen finner du Kjølbergsplass og herfra kan du gå ”Dømmesmoen ruslespor”, en skogsløype som tar deg opp til Utkikkstårnet. I toppen av tårnet får du en flott utsikt over byen og havet samt noe innland. Ved å fortsette på ruslesporet kommer du over Raet, endemorenen fra siste istid. Denne sommeren er det også satt opp guidede turer i Raet  Nasjonalpark med M/S Østerøy, les mer om dette her

Tilbake nede i parken som omfatter en av landets største samlinger med trær, busker, roser og stauder, passerer du dammen og den store eika. Eika er ca. 500 år gammel med stammeomkrets på 7,15 m. Det finnes flere stier på kryss og tvers i skogen ved Dømmesmoen. Her er en lysløype som er merket, og du kan følge merket sti helt opp til Kollen. Lysløypa er laget som et 8-tall, hvor siste del av løypa varierer mye i høyde. Inni lysløypa ligger Rossholt-tjenna med brygge for rullestol, beregnet for fiske.

Tid: ca. 30 min. opp til Edens Hage

Terreng: Variert, i lett og spennende turterreng. Man bør ha gode sko og være i normalt god form.

Vanskelighetsgrad: Middels

Passer for: Deler av ruslesporet med Utkikkstårnet og deler av lysløypa egner seg ikke for rullestol/barnevogn.


 • Last Updated:
 • Source: Grimstad Turistkontor

Generelt

Vanskelighetsgrad
 • Middels
Årstid
 • Høst
 • Vår
 • Sommer

Utendørsaktiviteter

Fottur
 • Korte vandreturer (1-4 timer)

Facts

Effort Level
Medium
Duration
2 timer
Season
Autumn
 • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages